keskiviikkona, lokakuuta 28, 2009

Vihdoinkin Barbaari!

Barbaarista sain viihdoin hyvän kuvan. Tai no samaan aikaan Artun kanssa kuvattu, mutta on ollut hieman hoppua saada loputkin kuvat (Milka ja pienet, Tara ja pienet, Potkis, Gangsteri, Artturi, Arttu, Valnut ja Sankari) käytyä läpi ja laitettua nettimuotoon.

Päästiin Barbaarin kanssa lehteenkin! Meidän paikallislehti teki jutun Barbaarista. Tai siis kuvittelin että tekee, siitä tulikin enemmän mun henkilökuva, mut mjoo... Ehkä ihmisiä kiinnostaa ihminen kasvatuksen takana eikä marsu. Toimittajaparalla kyllä meni hetki toipuessa kun näki marsulan. Unohdin sille puhelimessa mainita, että näitä tosiaan on enemmän kun pari. Onneksi ei ollut allerginen.



Mahdolliset tulevaisuuden suunnitelmat vielä olis käydä Ruotsissa saalistamassa serti, jotta voisi olla myös Ruotsin valio. Barbaari on kerännyt myös kivasti pisteitä tämän vuoden VV jahdissa, joten joku VV arvonimikään ei ole ehkä poissuljettu. Mutta niin kauan kun ei toisten pisteitä tiedä, ni voi vaan arvailla. Grand Galakin on vielä käymättä, tosin sieltä minkään BIS sijan voittaminen voi olla kiven alla, Hiippari on Barbaarista yhdessä näyttelyssä jo ohi mennyt, että meidän elukoista paras voi olla myös joku muu... No jos realistisuuteen palataan, niin toinen kasvattajakatselmointi on Lemmikkimessuilla ensi viikonloppuna. Jos hyvin käy, niin sen jälkeen enää pienen paperinpyörittelyn jälkeen mulla olis kasvattajanimi!
Siinä olisi sitten muokattavaa tuohon kuvan tekstiin. ;)
.

sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Byhålans Aubergine 5 vuotta!

Byhålans Aubergine tänään viisi vuotta vanha!!!

Arttu on syntynyt Ruotsissa 25.10.2004. Miettikää!! 2004! Siitä on ihan ikuisuus. Mä en tiennyt marsuista yhtään mitään vielä tuolloin.

Arttu saapui Suomeen mun kainalossa 28.9.2008.

Se tuntui vuosi sitten paaaaaljon vanhemmalta kun nyt. Se on nyt syksyllä ylittänyt jopa maagisen kilon rajan. Kauan me kyllä ollaan sitä koitettu syöttää, kun tuntui meille tullessaan niin hurjan hoikalta. Kuihtuneelta vanhukselta. Olin ihan varma ettei Arttu saa naaraita tiineksi. Olin ihan varma ettei Arttu nää kesää 2009, oli niin vanhuksen oloinen, että melkein pelotti katsoa marsulaan, että onko toinen jo nukkunut pois. Vaikkei sairaalta vaikuttanut lainkaan. Vaikutelma vaan oli sellainen ikivanha herrasmies. :)



Arttu on ihan hassu. Se pelkäsi jokaista naarasta, mitä laitoin sille. Ensin Särmäriä. Huikauhistus!!! Sitten Pala ja Milka oli pelottavia ja taas piti nakuttaa niille hampaita ja mennä nurkkia pitkin pakoon. Sitten Milka tuli uudelleen meille ja taas oli jännät paikat. Pikkupoikiakin se pelkäsi, kun laitettiin vieroitusikäisiä pieniä Artulle seuraksi. Joka kerta se on kyllä pikkuhiljaa tointunut ja tottunut. Korvanputsaukseen saakka ollaan aina häkkitovereiden kanssa kaverustuttu. :)

Tällä hetkellä Arttu asuu ensimmäisen suomalaisen poikansa kanssa eli Aito-Artturin. :) Artturi ja Arttu on hupaisa parivaljakko, kun Artturi on perinyt osaksi isänsä luonteen. Pelkäsivät molemmat että toinen tulee ja syö! Säntäilivät vain siksi, että toinen säntäilee. Väliverkon kanssa ne totutettiin asumaan yhdessä ja nykyään ne voi bongata jo samasta päädystä häkkiä yhtäaikaa nukkumasta rauhallisesti.

Artulla on siis jälkeläisiä tällä hetkellä kolmen naaraan kanssa. Särmärin kanssa syntyi Aito-Artturi, Aina-Ritari ja Aino-Sankari. Artturi ja Sankari meillä kotona. Apupalan kanssa syntyi Ilopilleri, Insinööri ja Itkupotkuraivari, Potkis on meillä kotona. Alkupalan (Evan naaras) syntynyt Ebony, Eternity, Electra ja Eureka.

Mussukka! :35:

tiistaina, lokakuuta 20, 2009

Mattoprojekti jatkuu

Matot vaihtuivat takaisin pikkumetallihäkkiin. Ne oli parisen viikkoa pois pesun takia. Tai pesun takia olis ollu vaan muutama päivä, mutta ne istu odottamassa ravistelua ja pesukoneeseen laittoa sen 2 viikkoa... Mutta voi sitä riemun määrää. Matto taitaa tuntua oikein mukavalta pienten tassujen alla.

Impaktori oli niinkin riemuissaan, että veteli pukkilaukkaa ympäri häkkiä heti kun laitoi sinne maton. En vielä kerennyt virikkeitä tai pissalaatikkoakaan laittamaan. Päässä viiraa. :D Molemmilla. Musta se oli niin kivaa katsottavaa!

Barbaarikin oli iloinen. Hieman hillitympää pukittelua ja lyhyempiä laukkapätkiä. Kallekin tykkäsi, mutta lähinnä pulputti ja viskeli päätään. Valnut ja Aino oli kauhuissaan aluksi, mutta nyt kilpailevat uudesta putkestaan. Tekstiiliputkia on niin paljon mukavampaa pitää näissä häkeissä missä ei ole purua.

Vaihdoin pissalaatikkosysteemin myös eukkolaumaan, tosin jo lauantaina. (Marsesteri, Hammastelija, Hissi, Reetu ja Särmäri) Ne ei ensimmäisen päivän aikana osoittaneet minkäänlaista oivaltamista, kun pissoja oli maton päällä olevat pyyhkeet täynnä. :( Ja sitä papanan määrää. Kaikki viisi papanoi matolle. Nyt tarkastin pissalaatikko/heinäpuolen, niin yllätyinkin iloisesti. Siellähän oli siivottavaa! Ehkä ne oivaltaa, ehkä ne oivaltaa... Onneksi on tuo rikkaimuri. Tosin tähän ison lauman häkkiin tuli hankittua jotenkin huono matto. Ihan venkura ja jotai venyvää, joka tietenkin tahtoo imuriin, kun ei ole painoa riittävästi...

Jos joltain löytyy aaltomuovin palasia, niin olisin kiinnostunut ostamaan ne pois. Pissalaatikoita tahdon lisää noihin häkkeihin ja muovista on niin paljon helpompi taitella niitä, kun etsiä jotain (kuitenkin epäsopivaa) muovilaatikkoa kaupasta.


Voisi kirjoitella samalla eukkolauman kuulumisia. Ne kun on eniten meidän lemmikkejä.

Mira´s Imelda eli Hammastelija on keränyt hienoista vararavintoa vatsanseudulle. Nykyiseltä nimeltään voisi sanoa Nuoleskelijaksi, kun pureminen hävisi sitten poikasajan. Aina kun laittaa käden häkkiin, niin se nuolee hurjasti. Suolakivi oli liian pop, joten se on vain käynyt välillä tässä häkissä. Hammastelija on melkolailla lauman pomo. Kaikkia se komentaa, mutta Reetupa komentaa takaisin. Lempipaikkana kulmariippumatto vaikka pylly ja leukaläskit pursuaa ylitse. Otsasta on paras rapsutuspaikka.

Marsesteri on saanut eliitti-pet arvon ja nyt mietitään viitsitäänkö me kiusata Marsesteria enää näyttelyillä. Se ottaa kyllä tosi lungisti kaikki. Ruotsiin se lähtee vielä mukaan pet luokkaan saadakseen viimeisen silver tarran ja Guld Pet arvon. Marsesteri on NIIN mussukka. Se tulee rapsuteltavaksi häkin reunalle, vaikka kerjää tietenkin ruokaa. Jos ruokaa ei tipu, niin rapsutus saa jatkua kuitenkin. Sylipossu tää on. Juoksentelee eniten lattiallakin. Keittiössä vapaana ja tulee kutsusta luokse melkein aina. :D

Wallstreet´s Leah eli Hissi on syypää siihen miksi tämä lauma ei saa pellettiä lainkaan. Hissin silmät reagoivat keräämällä rasvaa jo ihan pienestäkin pellettimäärästä. Hissi älypäälikkö rakastaa myöskin kulmariippukeinua ja välillä ne nahistelee siitä Hammastelijan kanssa. Hissi on suuri ja muhkea (löysä) ja rennonletkeä ötökkä. Syliin se ei tahdo. :D

Anemone´s Afterglow eli Reetu on lauman eunukki-Mies. Hurinallaan se taltuttaa näiden naisten mielialavaihteluita ja pitää rauhan yllä tasaisella charmillaan. Välillä sen yllättää keikuttelemasta mökissä itsekseen, kun joku tytöistä on juuri mennyt ohitse. Lempparipaikkana Reetu tähystää mökin katolla ylvään näköisenä. Toinen kuvittelee omistavasa suurenkin valtakunnan. <3

Särmäri on aika huligaani. Aina jotain tahtoessaan (eli aina) se nappaa häkin kalterista kiinni ja nostaa. Muutaman kerran se on tipauttanut häkin luukun alas, ei sentään mun niskaan. Vielä. Särmiskin on hurja nuoleskelija. Reetun ja Marsesterin tytär ja aikalailla välimuoto niiden luonteistakin. Särmiksen lempipaikka on korkein taso häkissä.

sunnuntaina, lokakuuta 18, 2009

Kuvia...

...tai ei...

Hankittiin sopiva lisävalo, iso työmaalamppu, jotta saadaan kuvattua marsuja. Jotenkin aika ei koskaan riitä kuvaamaan päivällä valoisimpaan aikaan. Koulu haittaa harrastuksia selkeästi. Kaikki mahdolliset valot päälle ja työmaalamppu. Asetellaan marsu, mutta kamera? Ei sitten mitenkään päin sovi kameralle, että sen kanssa kuvattaisiin näin. Valo on kameran mielestä kertakaikkisen väärä. Säätää, säätää, säätää, säätää satoja testikuvia, mutta mikään ei vaan luonnistu. Palautettiin kamera välissä jo tehdasasetuksille, mutta se ei vaan suostu tunnistamaan valoa järkeväksi. Joko kuva on valkoinen tai kirkuvan keltainen. Aivan kun olis sumua koko putki täynnä. Putsattiinkin. :( Mistään aiemmin opituista nikseistä ei vaan saanut kameraa ymmärtämään, että nyt kuvataan marsuja.

Ja tähän aikaan vuodesta voidaan vaan miettiä löytyykö sitä luonnonvaloa ylipäätään enää mistään.

Mä haluan muuttaa jonnekin Bahamalle... Niin kypsä jo tähän syksyyn/talveen/kevääseen.

KESÄ!! Tule jo!
.

lauantaina, lokakuuta 17, 2009

Myydään lisää virikkeitä

Kolmioriippukeinuja tällä kertaa.

-normaali konepesu ok, 30 astetta ja hienopesu. Osa sietää korkeampaakin lämpötilaa ja jos ottaa lukon irti pesun ajaksi, niin hienopesukaan ei ole enää tarpeen.
-osa kankaista kierrätyskankaita, osa uusia
-mitat vaihtelee
-lukko tulee automaattisesti mukaan, mutta hinnasta tipahtaa 2€, jos ET halua lukkosysteemiä mukaan
-lukon kuva edellisessä viestissä
-menee postillakin, voin varata näitä ainakin Lemmikkimessuille saakka

1. Mustaa tikkikangasta ja ruskeaa fleeceä, reunoissa musta kanttinauha. Hinta 6€
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio01.jpg
Myyty.

2. Musta edellisessäkin viestissä mainittu pimeässä hohtava pääkallokangas ja vihreä fleece. Reunoissa musta kanttinauha. Hinta 6€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio02.jpg
Myyty.

3. Keskimääräistä pienempi kolmio, lyhyt sivu noin 21cm, päädyissä joko musta tai vihreä kanttinauha kiinnitysnaruina. Hinta 5€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio03.jpg
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio04.jpg

4. Vihertävä käärmeennahkakuvio. Kuva tekee siitä jotenkin kummallisen siniharmaan... Molemmilta puolilta samanlainen. Hinta 7€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio09.jpg

5. Ihanaakin ihanampi 80-lukulainen kuvio. Mustaharmaa raidallinen, jossa satunnaisia geometrisiä kuvioita. Voin vaikka lyödä vetoa, että tällaisen hankittuasi, marsusi tupeeraa tukkaansa ja kuuntelee Bon Jovia riippumaton alla. Tämä on melko suuri malli. Liukas kangas, molemmilta puolilta samalainen. Hinta 7€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio05.jpg

6. Pirtsakka vihreäkeltainen kangas. Kuva haalistaa jälleen värejä. Molemmilta puolilta samanlainen. Hinta 7€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio06.jpg

7. Hellyyttävä punainen lastenhuoneen kangas, jossa eläinhahmoja. Ihan peruspuuvillaa ja voi pestä 60, jos ottaa kiinnityslukot irti. Hinta 7€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio07.jpg

8. Sähäkkä keltamusta kangas. Tää kangas on mun oma suosikki. :) Hinta 7€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kolmio08.jpg

Tilaukset ja varaukset sähköpostiin maailmalla@gmail.com

:)

Myydään virikkeitä

Tein pari putkea myyntiin.

http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Kasa.jpg

Yleistä kaikista:
-normaali konepesu ok, 30 astetta ja hienopesu. Osa sietää korkeampaakin lämpötilaa ja jos ottaa lukon irti pesun ajaksi, niin hienopesukaan ei ole enää tarpeen.
-osassa on rautalanka sisällä, jotta putki pysyy ryhdissään.
-osa kankaista kierrätyskankaita, osa uusia
-mitat vaihtelee
-hinnasta tipahtaa 2€, jos ET halua lukkosysteemiä mukaan
-menee postillakin, voin varata näitä ainakin Lemmikkimessuille saakka

Lukko näyttää tältä:
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Lukko.jpg

Sitten niihin putkiin:

1. Sininen, liukas ulkoilupukukangas päällä, sisällä sininen fleece. Sähäkkä väri. Ei rautalankaa, Hitnta 12€, pituus 28cm. Näitä on neljä.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki01.jpg

2. Mustaa tikkikangasta ja ruskeaa fleeceä, naruissa pätkä ruskeaa pellavaa. Ei rautalankaa. Miniputki tyyliin: pää piilossa = kaikki hyvin 17cm. Hinta 6€. Ainoa laatuaan.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki02.jpg

3. Mustaa tikkikangasta ja ruskeaa fleeceä, ei ripustusnaruja, mutta pysyy muodossaan melko hyvin ilmankin, eikä edes rautalankaa sisällä. Pituus 25cm. Hinta 4€. Ainoa laatuaan.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki03.jpg

4. Hurrrrja putki hurjalle marsulle. Pääkallo hohtaa pimeässä. Puuvillaa pinta, fleeceä sisältä. Ei rautalankaa. Hinta 12€. Pituus 24cm. Ainoa laatuaan.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki04.jpg
Myyty.

5. Vihreäraidallinen tukeva kagas, tumman vihreät reunat. Ei rautalankaa, hinta 12€. Näitä on kaksi.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki05.jpg

6. Nätti vihreä kukkakuvio, ja putken voi kääntää käytettäväksi kummin päin tahansa. Tummanvihreä reuna. Ei rautalankaa, hinta 12€. Näitä on kaksi.
Vaalea puoli: http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki06.jpg
Tumma puoli: http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki07.jpg

7. Lila vastaava kukkakangas, mutta tuplaten paksu. Rautalanka sisällä. Hinta 14€
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki13.jpg
Myyty.

8. Liukas ja pehmeä kagas päällä ja sisällä. Heleän punainen väri. Rautalanka sisälä, hinta 14€. Näitä on kaksi.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki08.jpg

9. Kesäisen vihreä putki, kuvassa lähinnä keltainen. Rautalaka sisällä. Ilman kiinnitysaruja 12€, kiinnitysnarujen kassa 14€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki09.jpg

10. Oranssiin viittaava beige putki, jossa värikkäät raidat. Rautalangat sisällä. Ilman kiinnitysnaruja 12€. Kiinnitysnarujen kanssa 14€.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki10.jpg

11. Ihanat punaruudulliset putket. Tulee ihan joulu mieleen! Tai ruutuhame. Kaikissa rautalanka, nää on aika pitkiä putkia. Hinta 14€. Sinisellä sisuksella olevia löytyy kaksi.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki11.jpg

12. Hillityn vihertävä ruutubeige kangas. Sisusta on vihreämpi, kun mitä kuvassa näkyy. Mukavan pehmoinen sisäosa. Ei rautalankoja. Hinta 12€. Näitä putkia löytyy neljä kappaletta.
http://www.nakertaa.net/marsu/tekeleet/Putki12.jpg

Vielä löytyy muutama erilainen sininen, mutta niitä en saanut viikolla kuvattua. Tulossa, tulossa.
:)

Pahantuulisia eläimiä

Meillä on nyt monta pahantuulista eläintä. Menin ja pilasi monen päivän.

Milka ja lapset muutti yhteen Corianterin ja Defenderin kanssa. Tyttöpariskunnan otin pois Kallen luota, koska Kallen sijaan hankitaan toinen uros. Tarvii olla varoaika tässä välissä, jotta tietää kumman uroksen poikasia on, jos sattuukin syntymään poikaset juuri tähän vaihtoväliin. Milkaa pännii, kun on uusia lauman jäseniä. Corianteria ja Defenderiä pännii pienet, kun ne tunkee mahan alle ja piipittää. Pieniä pännii, kun Corianteri ja Defenderi keilaa niitä kokoajan, kun Milka pitää tytöille kuria.

Kallea pännii, kun se joutuu nyt asumaan yksin.

Jujua ja Potkista pännii, kun muutin ne kaksi kerrosta ylemmäs. Haluan Milkan lauman paremmin tähän näkö/käpälöintikorkeudelle ja Jujun ja Potkiksen häkki oli juuri sopiva. Ylähäkissä, Corianterin ja Defenderin häkissä, taitaa vielä haista tyttö, jote sen takia Juju ja Potkis on murjottaneet toisilleen.

Arttua ja Artturia pännii, kun otin niiltä väliseinän pois. Josko ne siedättyisivät toisiinsa näin pikkuhiljaa. Aiemmin taisinkin sepustaa, että pelkäävät toisiaan kuollakseen. Ensimmäinen säntää, niin säntää toinenkin. Ja kun toinen säntää ensimmäisen takia, niin ensimmäinen säntää toisen takia. Tarvii hankkia pleksit tohon häkkiin, jotta pääsevät paremmin "spider pig" menemään pitkin seiniä. Verkosta on paha ottaa vauhtia.

Iloisia marsuja. Aurinkoista päivää!

:D

tiistaina, lokakuuta 13, 2009

Vaasan näyttely ja muuta

Käytiin lauantaina Vaasassa näyttelyssä. Ok reissu, joskin vähän jäi mietityttämään järjestelyt ja semmoiset...
Emperori 3/3
Gangsteri 2/3
Hui-Hiippari 1/3 Serti, ROP1 !!
Kikkare 2/4
Barbaari 1/4
Emperori muutti uuteen kotiin. Sydäntä riipaisi myydä pieni (isohan se on jo) pois, kun se oli poikueensa paras ja sitä on tässä jo monta kuukautta pyöritellyt ja alusta asti ollut sitä mieltä että meille se jää. Muttamutta. Se ei kehittynyt lainkaan hyvään suuntaan eikä ole niin hyvä, kun mitä poikasena näytti lupaavalta. Kai se on kasvatuksessa askel eteenpäin osata luopua tuollaisesta, söpöliinistä.
Gangsterin kanssa olis toisaalta vähän sama, mut se on naaras ja sille keksin kyllä hyvän uroksen jostain.
Hiippari meinas lennättää mut selälleen! Rop 1 ja serti. Tsiisus. Ei se riittänyt pikkuiselle, vaan nappasi vielä BIS kehässä sijan 4!!! Mun piäni! Se istua tapitti loppujenlopuksi tosi edustavasti laudalla. Ihan kun äitinsä.
Ja Kikkareesta puheenollen. Tuomari tuumasi, että Kikkare ja Barbaari ei oo riittävän hyvässä kunnossa (massakkaita) palkittaviksi. Olisi kuulemma palkinnut, jos olisivat olleet muhkeampia.

Petissä Juju sai kaksikin kumaa, Impaktori ja Särmäri saivat yhdet. Fatseri oli huligaani eikä halunnut olla käsiteltävissä. :D Impaktori oli PPM4! Hihii!

Kotiin saatii supersuloinen lilac risteytys uros Valnut. Sileää tania ja peruaania taustalla. Voi jehna miten ihana ilmestys se on. Sävynä Valnutin lilac on mun silmään paljon vaaleampi harmaa, kun mitä meillä muilla on. Potkiksen sävy on jopa rusehtava, joten Valnut tekee väriprojektiin siitäkin hyvää. Ja voi nenä mikä nenä!

Järjestelyitä tosiaan pohdiskelin itsekseni kotimatkalla. Mun pet possuja ei ollut luettelossa lainkaan. No se on ihan inhimillinen virhe ja oon ihan 100% varma, että multa jää puolet lisäämättä listaan nyt kun lupauduin PiNan marsuilmot ottamaan vastaan seuraavaan näytsiin. Mutta. Kirjoittelin ne sitten niille ylös lapuille.

Tuomarisysteemi oli täysi katastrofi (ei tuomarit, vaan systeemi). Kaksi pet tuomaria tuomaroi mun silmään täysin randomissa järjestyksessä ikäryhmiä ja sukupuolia. Marsujen numeroita vaan huudellaan ja ihmetellään. Noh, mikäköhän on mun numerot? Ei aavistustakaan, kun ei oltu kerrottu. Kysyessä tuumattiin, että no ne arvostellaan siellä väleissä mihin ne kuuluis oikeesti. (Impaktori 18kk ja kaksi muuta marsua 18kk, ni mihinkä niistä väleistä tää meidän mursu työnnetään?) Siinä sitten Mika-parka sinkoili edestakaisin tuomassa mitä eläintä milloinkin arvosteluun ja "ei nyt vielä ollutkaan tämän sukupuolen tämä ikäryhmä meneillään, vaikka äsken oli joku numero joka viittasi tähän ikäryhmän sukupuoleen." Hommaa sekotti entisestään vielä koearvostelu, jossa kaipailtiin myös numeroita. Toiselta puolelta salia vastauksena kiljuu "onko sillä numerolla nimi". Sitten saa vastaukseksi nimen ja taas Mika-parka säntää hakemaan eri eläintä. Tosi jees. Missään ei lue mitään. Tuomarointi alkoi myös hieman jäljessä. Yhdistyksen väki kävi vielä valittamassa, että koittakaa nyt olla nopeita, kun kaikki muut on jo valmiina. Ööö.. No marsuja nyt vaan on paljon, eläkää sen kanssa. Stressiä, mutta en mä sano että olis maata kaatavaa tuollainen kuitenkaan.

Jos tämä olis ollu PiNan näyttely, niin näistä kärpäsistä olis tehty härkäsiä ja taas olis PiNalla ollut "kaikki pielessä". Paljoko olen kuullut valitusta tästä näyttelystä? Yhden maininnan, mutta en muuta. Oikeesti ihmiset, pysähtykää miettimään! Jos ottaa kuvitelman jostain katastrofaalisesta näyttelystä jossain muualla ja siirtää mielikuvan jonnekin PiNan pitopaikkaan, ni varmaan ilmaantuu karsee määrä vinettämistä kaikenmaailman foorumeilla. Sitten miettii sitä alkuperäistä katastrofaalista näyttelyä ja miettii paljonko siitä valitettiin?

Tarttee varmaan todeta, että marsuväellä on joku joukkohysteriakuvitelmayökötys PiNaa kohtaan. Vaasa oli PiNan näyttelyä stressaavampi kokemus meille, vaikka normaalisti Epjyn näyttelyt on olleet mukavia, jotta pohojalaisilla ainakaan ei oo mitään sanottavaa, eikä mun mielestä muillakaan....

Vai onko ihmiset on kateellisia Tampereesta, nääs.


Sunnuntai

Sunnuntaina noudettiin allergisoituneen sijoituskodin takia pois Ferraari ja Aino-Sankari. Ferraari jäi samalla matkalla Pirkkalaan uuteen sijoituskotiin. Leenalla on alkuperäisesti Ferraarille suunniteltu uroskin, joten se meni tosi sopivasti. Aino-Sankari tuli meille kotiin ja yhdistettiin Valnutin kanssa.
Se, mikä eniten on tässä näyttelyssä HUI, on toinen kasvattajakatselmointi. Jänskättää. Ilmotin katselmointii Barbaarin ja Corianterin. Tämä ryhmä menee Katjalle ja juuri tuli vahvistus, että katselmointi siellä onnistuu. Sehän tarkoittaa että... mulla voi ihan kohta olla jo kasvattajanimi!

Näin vähän näyttelytettäviä menee jo loman puolelle. :) Josko tällä reissulla kerkeis sitten kiertämään messualuetta ja juttelemaan kavereiden kanssa. Kenties syömään, juomaan ja käymään vessassa! Luksusta.

sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Jämän silmäepisodi

Jäänyt kirjoittamatta näemmä. Viime viikon torstaina illalla huomasin, että Jämällä oli silmä harmaa ja siinä selkeä haava. TAAS. Perjantaiaamuna soitin sitten vakieläinlääkärille Oivaan, mutta siellä ei ollut aikoja. Dääm. Silmä tarttis kuitenkin saada tutkittua sit sillon perjantain aikana ja saada silmätipat. Paniikki! Suosittelivat soittaa sitten Tampereelle yhteen paikkaan, josta sitten saatiinkin aika. Jämällä oli viime keväänä samassa silmässä samanlainen jälki. Heinänpisto, joka parani hyvin ja nopeasti. Juuri tasan 2viikkoa aiemmin oltiin käyty poistattavassa tikit korvasta sen verikorvan vuoksi. Ja taas. Jämä on kyninyt stressistä vatsapuoleltaan itsensä jo ihan kaljuksi. :(

Mut voi luoja mikä reissu. Aika oli vähän yli yks ja olin siellä jo yhdeltä odottelemassa. Pääsin sisään vasta vähän vaille kaks!!! Ja voi sitä odotusaikaa. Julmetusti toisilleen äriseviä pikkupiskejä, rotevia rakkeja ja tavallisia räyhäleukoja. Käytän näitä sanoja, koska tilanne oli tosi kamala. Sivistyneesti kasvatettu koira istuu ja on hiljaa kun käsketään. Jos pääsee kertahaukku, ni omistajan tehtävänä on sanoa koiralle, että kuono suppuun nyt. Koko paikka kaikui ja mitä omistajat tekee? Ei mitään. Kaikki antaa vaan elukoidensa louskuttaa toisilleen. Koko se piinallinen nelkyt viis minuttia ja mulla on paniikissa oleva marsu boksissa. Hermostuttavan reissusta teki sekin, että vähän mun jälkeen saapui äiti tyttärensä ja jonkun lemmikin kanssa sinne myös. Se lapsukainen oli äärimmäisen hermostuttava kun ne pääsi sinne huoneeseen, jonka ovi oli (mun tuurilla) suoraan mun vieressä. Se pikkuneiti roikkui siinä ovenkahvassa lakkaamatta. Välillä kävi siinä odotushuoneessa kattomassa kaloja ja välillä meni sisään. Välillä se tuli ulos kattomaan jotain tuotteita siihen ja välillä taas sisään. Ja joka kerta, kun se meni ovesta johonkin suuntaan, ni se vemputti sitä ovea edestakaisin. Kiinni auki kiinni auki kiinni auki, pää näkyy pää ei näy kiinni auki kiinni auki. Teki mieli tainnuttaa sellainen lapsi. Onneksi ei oo omia ipanoita.

Otan huomioon sen, että paikka on isompi, eläinlääkäreitä ja huoneita on enemmän, joten asiakkaita on enemmän. Se ei voi olla hiljainen kun huopatossutehdas. Otan huomioon myös sen, että koiria varmasti pelotti ja jännitti olla eläinlääkärissä. Mutta omistajat ei tee mitään?!? Ja mä en halua mitään vajaata pittbullia haistelemaan mun kenkiä, kun koira on justiinsa yrittänyt tappaa neljä muuta vieressä olevaa koiraa. Omistajat haloo?!?Sit samalla näin miten muutamat omistajat pelkäs omia elukoitaan ja muutaman sellaisen, että koira nyki emäntä-parkaansa kun rättiä. Herää kysymyksiä koiran hankinnasta, mutta ehkä niillä ihmisillä on omat vaikuttimensa. Lasten ja eläinten kasvatus ei tällä kerralla ollut ihan kohdallaan.

No päästiin Jämän kanssa siitä möykkäröinnistä pois ja eläinlääkäri ei vakuuttanut monilla mööbeleillään ja masiinoillaan, joilla se tutkiskeli kamalan pitkään Jämän silmää. Kävi joltain toiselta sitten vielä ilmeisesti kysymässä oikean lääkkeen. Vartti meni siinä.

Pääsin lähtemään kotiin vasta varttia vailla kolme. (Laskekaa 1+1 tästä ajankäytöstä).
Kyllä.
Istuin jälleen toiset rentouttavat 45minuttia siinä odotushuoneessa ennen kun sain laskun, lääkkeen ja pääsin pakenemaan paikalta. Siinä mun tullessa sanottiin kyllä, että tänään on tosi ruuhka ja ollaan jäljessä. Mut ei laskun saamiseen VOI kestää niin kauaa.

Jämällä siis heinän pisto silmässä ja antibiottitippaa viikon verran kolme kertaa päivässä. Silmä lähti paranemaan tosi hienosti ja jo viime lauantai-iltana näytti koko harmaus hävinneen. Kontrolliaika oli tänä perjantaina ja mietin viikon aikana monta kertaa, josko saisin tuolta omalta eläinlääkäriltä ajan, kun en oikeesti halunnu mennä tonne uudelleen... Menin kuitenkin ja nyt oli rauhallisempaa ja nopeampaa kaikin puolin. Kalliimpi kun Oiva. Tiedänpähän etten mee tonne enää uudelleen, vaan katon jonkun toisen paikan.

Jämä on ehdottomasti meidän kallein marsu.

torstaina, lokakuuta 01, 2009

Milkan poikaset syntyivät

Mahtavan näköisiä lilac lapsukaisia ilmaantui tänään Milkan häkkiin! Evan Milka oli Artun kanssa yhdessä keväällä samaan aikaan kun meidän Pala. Milka ei sitten tullut tiineksi ja sovittiin Evan kanssa, että Milka tulee takaisin vielä. Kesäkuussa yhdistettiin pariskunta uudelleen ja nyt ilmaantui jälkikasvu. Aika sopivaan aikaan otin vielä Milkan asumaan yksiöön, kun sunnuntaina testasin, että lantioluut on alkaneet aukeamaan ja tiistaina siirsin omaan häkkiin.

Poikasista sen verran, että kaksi kokonaan lilacia, uros ja naaras. Rusetit erittäin hyvät. Kaksi black/white roan naarasta, joista molemmat myöskin oikein mukavia. Painoissa oli jonkin verran eroja. Pienin 87g isoin 108g. Millä mä maltan antaa nää takaisin Evalle? Tuo edellinenkin "lainamarsu" Juju on vieläkin suloistuttamassa laumaa... *viheltelee*

Kuvatuksia voi ihailla http://www.nakertaa.net/marsu