sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2015

Naapurin pellolla on ruohokin vihreämpää...

... tai ainakin vähemmän lunta!

Sulaako tämä koskaan?

Tuolla alla on mun tulppaanit. Tällä menolla saattavat nousta jo juhannukseksi. Huooh.

lauantaina, maaliskuuta 28, 2015

PiNan pääsiäisnäyttely Lempäälässä

Sunnuntaina on viimeinen ilmoittautumispäivä PiNan näyttelyyn Lempäälään!

http://pirkanmaannakertajat.net/2015/02/paasiaisnayttely-5-4-2015/

Siellä on kanit, gerbiilit ja hamsteritkin.
Sekä hieno buffa ja arpajaiset!
Tulkaahan paikalle.

torstaina, maaliskuuta 26, 2015

Oho!

Nyt jotain outoa tapahtuu naaraslaumassa,

Mikä tämä on!?!?
Hups...

Se on marsu. Kävin hakemassa toisen motivaatiopörriäisen. Suvussa pitkäkarvaista, himalayaa ja muistaakseni myös teddyä. Ikää on 5vko ja pari päivää. Tuitui. Nimeä tällä pallerolla ei ole. Tassuissa ja korvien reunoissa näkyy hieman tummentumaa, joten tämäkin taitaa olla itse himalaya. Tulevaisuuden poikaystävä on jo valittu. 

Hissiä kiinnosti enemmän uudet heinät, kun uusi tulokas. Kertanuuhkaisu ja sitten heinää syömään.

tiistaina, maaliskuuta 24, 2015

Kauran kasvatusta

Kaikki hypettää facebookissa, kunka kevään merkkejä näkyy. Jossain on jo leskenlehtiä ja jonkun pihalla jo krookuksetkin nousee. Meillä on metri lunta.

Revi tästä nyt sitten kevättä?


Jos ei kevät ole ulkona, niin tehdään se sisälle. 19.3.

Ja eilen. Hyvin se kaura kasva.

Taitaa olla marsut kohta onnellisia. Muntsi-sisämarsu on saanut jo herkkuja maisteltavakseen. Samaten toipilas-Tonttumuori. Se siirtyy tänään marsulaan takaisin, kun lääkekuuri on nyt ohitse.

perjantaina, maaliskuuta 20, 2015

Kaunista kerrassaan...

Kyllä tämä työmaakoppi ja paskasäkit tekee pihaan niin nätin lisän, että silmiä kirvelee. Ai kamala. Säkit on kasattu tuohon, kun tuonne pellolle niitä on päässyt kippaamaan tosi huonosti, kun on metri lunta. Osa säkeistä on jo viety, mutta sitähän tulee aina lisää...


Uuteen marsulasuunnitelmaan sisältyy fiksu lantala-ratkaisu.


Heinää

Tänään on heinäkeikka jälleen Pälkäneelle. Viimeksi haettu ennen nastoja, joten about 3kk tässä onkin pärjäilty. Kävi hyvin oikeastaan. Auringonpimennystä on povattu näkyväksi paremmin Pälkäneen suunnalla, kun Hämeenlinnan korkeuksilla voi olla vähän pilviä. Ajoitan lähtöni siis niin, että voin seisoskella siellä katselemassa tätä ihmettä. :) Viimeksi katselin lapsena osittaista auringonpimennystä kotitalon olohuoneen ikkunasta!

keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2015

Marsun mietteitä

Ruokakuppi on ihan turhanpäiväinen kapistus, jos se on tyhjä. 
Sen voi nakata nurkkaan ja työntää heinää eteen.


Miten...?

tiistaina, maaliskuuta 10, 2015

maanantaina, maaliskuuta 09, 2015

Uusi pitkisprojekti

Mulla on ollut silloin tällöin pitkiksiä nyytitettävänä. Niiden kasvatus ei kiinnosta, mutta haluan jotain näperreltävää. Pitkään aikaan ei mitään ole ollutkaan, mutta nyt tuli Saijalta sievä texel goldenagouti uros. En mä ollut ajatelliut tämmöistä nyt lainkaan oikeesti, muta olihan se nyt sen näköinen, ettei tässä muuta vaihtoehtoa ole, kun ottaa tämä paijattavaksi. <3 p="">

Moonshine = Muntsi

Kaikkeen se Muntsi nyt sitten joutuukin. Aino tahtoi Muntsin syliin. Tosin monta kertaa koitettiin, kun Aino laski sen maahan kun "se kutittaa". :D Pikkiriikkiset kynnet tuntuivat sukkisten läpi.


Keittiön lattialla oleva häkki on ihan selkeä Auni-magneetti. Aunin kun vetää pois häkin luota, niin ei mene montaa sekunttia, kun pieni mittarimato on siinä jälleen. Toivottavasti oppii olemaan pelkäämättä. :D


Muntsin alusina on tällä hetkellä pyyhkeet. Katsotaan mitä tulevaisuudessa. Purua en sisälle halua, joten vois varmaan hommata puupellettejä, kunhan pikkuiset tassut kasvavat vähän isommaksi.


Rekisteröintejä
Lahden näyttelyssä tuli mahdollisuus myös rekisteröintiin, joten tässä taas itselleni omaksi muistinvirkistykseksi numerot muistiin.

Maailman Skywalkeri M105-15
Maailman Malttamaton Muurari M106-15
Maailman Vaalipiiri M107-15
Maailman Wienerleipuri M108-15
Maailman Xylofonitaituri M109-15
Maailman Yhteinen Kilometri M110-15
Maailman Änkkäri M111-15
Wallhamra EJ Sabrina M112-15
Wallhamra EI Karisma M113-15
Moonshine M114-15

Taas lisää vaikeuksia päättää näyttelyyn lähteviä, kun on noita tuoreitakin rekkaroitu. Pari pääsee kyllä juhlanäyttelyyn. :)

sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2015

Lahden näyttelyt

Mun osalta Lahden päivä oli ihan kamala. Aamulla herätessä tunsin olevani totaalisesti jumissa lonkista ylös niskaan asti. Alkava päänsärky kuitattiin särkylääkkeellä ja kahvilla, vaikka eipä se selkäkipu mihinkään panadolilla kadonnut. Näyttelyyn päästyä arvostelut alkoi ihan hyvin, mutta päivän edetessä mulle tuli tosi tosi tosi huono olo. Meinasin yrjötä, kun haistoin ruuan. Ei kyllä ollut edes yhtään nälkä. Harmittaa ihan vietävästi, koska olis ihanaa käyttää kunnolla aikaa marsujen tutkimiseen ja niiden rapsutteluun. Nyt kun oli niin vähän marsuja, niin olisi oikein hyvin ollut aikaa tutustua jokaisen marsun persoonaan.

Nyt oli niin huono olo viimeisten marsujen kohdalla, että oli pakko käydä maate viimeisten marsujen välissä. Tuumasin, että ONNEKSI ei ollut enempää marsuja ilmoitettu. Ja onneksi oli poissaolijoita. Jos näyttelyssä olis ilmoitettu 30-40 marsua, ni olisin kyllä joutunut sanomaan, että joku muu tuomaroi loppuun. En loppujenlopuksi oksentanut, mutta makasin siellä takana jalat ylhäällä ja yritin samalla venytellä selkää. Ehkä oli selkäkivusta johtuva kuvotus, ehkä mahatauti. En tiedä. Illalla kotiinpäästessä tuli kunnon kuume. Ai kamala, mikä olo.

Omista marsuista ulkomuotoon osallistui himmyt Mysteeri ja Marenki. Abyista suklaapojat Tsaari ja Cum Laude. Tsaari sai Dortelta kuman ja Marenki sai Dortelta sertin ja rop1. Tosin rop1 ei nyt ole kovin ihmeellinen, kun se oli ainoa kuvioitu crestillinen. Mutta jokatapauksessa. Meidän historian ensimmäinen crestiserti! :) :)


Marsujen kurkunsyönti
1. Lemmenkipinä
2. Almond's Hazy Shade of Winter
3. Anemone's Tare Karvanen
4. Vili Waffle
5. Xulo

Pariluokka
1. Xulo + Vili Waffle


PET- Aida Depner

Kuma:
Anemone's Turbo
Lemmenkipinä
EPET Matlock
Aniaras Ukko
Like A Toy Solider
Caviecares Penny
Almond's Hazy Shade Of Winter

TS: Anemone's Tare Karvanen
Maailman Paras Pörrö: Snowfall's Dead By Sunrise

PPM1 VVpet4-13 EPET Adina
PPM2 Flying Jätkä



PET - Saija Rajamäki

Kupa
Goldhill's Picasso

Kuma
EPET Jaanuskan El Ponzo Villa
Lemmenkipinä
Matlock
Lumikki
Caviecares Penny
Adina
Aniaras Ukko

TS: Gusty
Maailman Paras Pörrö: Aniaras Ukko

PPM1 VVpet4-13 EPET Adina
PPM2 EPET Jaanuskan El Ponzo Villa

perjantaina, maaliskuuta 06, 2015

Marsuja suloisia söpöisiä verkkokaupassa

Muualla maailmassa marsut on paljon isompi juttu kun Suomessa. Okei, väkiluku saattaa vaikuttaa asiaan, mutta englanninkielisiä marsusivustoja löytyy hurjasti ja myös aiheeseen liittyviä verkkokauppoja.

Nyt löytyi jälleen yksi, mistä mä tykkään!

http://society6.com/whenguineapigsfly

Mainostivat facebook sivuilla, että nyt olisi toimituskulut ilmaiset. :)

torstaina, maaliskuuta 05, 2015

Marsujen hassuja tapoja

Meidän teinikloppipojat siirtää oman mökkinsä aina ruokakupin päälle. En tiedä kuka niistä sitä tekee, vai ovatko laumana sitä siirtämässä. Se on ihan sama kummassa päädyssä ruokakuppi on tai kummassa päädyssä mökki on. Joka kerta kun tulen marsulaan, kuppi on mökin alla. Kuppi on tosi painava keraaminen, että sitä ne ei siirrä, vaan nimenomaan kevyttä muovikoppia. :D

Puolet laumoista heittää ruokakuppinsa aina ympäri tyhjentymisen jälkeen.

Sanotaan myös, että marsut eivät osaa kuoria. No, ei ne varsiaisesti osaakaan, mutta on niillä taitava suu. Mä olen syöttänyt Oxbowta ja kauraa sekaisin. Osa laumoista syö kaiken, osa syö ensin kaurat ja osa syö ensin Oxbowt. Nyt Oxbowherkuttelijat ovat oppineet syömään myös kauraa. Kahdessa laumassa kauranjyvät on syöty tyhjiksi niin, että ovat syöneet jyvän ja kuppi on täynnä kuorenpuolikkaita.

Laitoin toissapäivänä ison tarjottimen täyteen ohranjyviä itämään. Saavat marsut pian herkkuja. Mä NIIN fiilistelen jo tulevaa kesää. Kanat oli vuosi sitten jo ulkoilemassa, mutta nyt on vielä tarha niin täynnä lunta, ettei ihan vielä ole sinne asiaa.

sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2015

Kuljetusmahdollisuuksia

Lahteen on tiedossa näyttelyreissy 7.3. Marsut voi tulla hakemaan näyttelypäivän aikana (about klo 10-15?) Kasisalilta.

Forssa-Huittinen-Rauma 11.3. ja takaisin kotiin samaa reittiä iltapäivällä.

Ouluun lähtee kyyti 19.3., jonne mahtuisi mukaan Maailman marsulasta yhdessä laatikossa karvapalloja. Auto on perillä Oulussa illalla. Kuljetuksesta 10€.