keskiviikkona, tammikuuta 27, 2016

Hamppua testissä.

Tilasin loppusyksystä satsin sitä hamppukuiviketta. www.hemprefine.fi Pääasiassa marsujen käyttöön, vaikka laitoin yhden paalin kanoillekin. Sain joskus aiemmin yhden paalin kokeilua varten, mutta ei sillä yhdellä paalilla kyllä mitään vielä kokeilla, kun on näin monta häkkiä. Piti tilata enemmän ja sain samalla kanoille hampunsiementä ja pellavaöljyä parantamaan munien omega rasvahappoarvoja tms...

Tykkään tuosta hampusta kyllä. Tuoksu on mieto ja pölyää vähänlaisesti. Purun kanssa yhdessä se on kauniin valoisa ja ihanalta tuoksuva. Mukavan muhkea, koska puru sattuu tällä hetkellä olemaan tosi ilmavaa. Hamppu yksinään on liukasta ja kovaa ja sillä ei voi kuivittaa koko häkkiä. koska muuten se on sitten paali per häkki ja rahaa katoaa taivaan tuuliin. Turpeeseen sekoitettuna se ei ole niin musta, kun turve yksinään, tosin hamppu uppoaa sinne urpeeseen niin, että lopputulos on silti aika synkkä.

Nyt on siivousvälit olleet pidempiä kun aiemmin kiireiden takia, joten hamppu toimii hyvin koko siivousvälin. Marsula tuoksuu pitkään raikkaalta ja juomapullojen ja pissapaikkojen kohdat on helppo putsata puhtaaksi. Hamppu pitää kuivana ja puru kuohkeana, joten papanat hautautuvat näkymättömiin.

Ensialkuun mä pelkäsin, että marsut ryhtyvät syömään sitä hamppua, kuten joskus olen kuullut kanien tekevän. Eivät syö. Vain heinä kelpaa. :)

Tykkään ja kannatan muitankin kokeilemaan.

Ei kommentteja: