maanantaina, syyskuuta 01, 2014

Uusi marsula ostettu!

Me muutetaan kohta ikiomaan kotiin. Remppa alkaa olemaan loppusuoralla. Meidän näkökulmasta siis loppusuoralla, joku muu saattaa tuumata remontin vasta alkaneen. Meinaan nyt ollaan siinä vaiheessa projektia, mitä ihmiset yleensä kutsuu remontoinniksi. Maalaamista, tapetointia ja laminaatin asennusta on pääasiassa enää jäljellä. Taloon ei kuitenkaan marsut mahdu sisälle. Siellä ei myöskään ole autotallia, jossa marsut voisivat asustaa samalla tavalla kuin nyt. Navettaan en marsuja halua missään tapauksessa laittaa, koska navetasta ei koskaan saa niin tiivistä tilaa etteikö sinne hiiri tai rotta löytäisi tietään. Oxbow on turhan kallista pöperöä hiirille syötettäväksi sekä ihan periaatesyistä mun marsulassa on vain yhtä jyrsijälajia.

Piti kehittää siis toisenlainen ratkaisu. Monella kasvattajalla on työmaakoppi eläintilana. Nyt sellainen saapuu meillekin. Työmaakoppi ei ole mikään pihan kaunistus. Etenkään tämä yksilö, kun on kaikenlisäksi vielä sievä graffitti kyljessä. Maalataan se punaiseksi valkoisilla puitteilla kuten muutkin piharakennukset on. Joku kaunis kesä tehdään siihenkin sitten harjakatto, jotta sopisi vielä paremmin maisemaan.

Koppi on siis maksettu ja todennäköisesti on pihassa perjantaina. Marsut muuttaa... muutaman viikon päästä sitten. Ehkä. Toivottavasti. Mahdollisesti.

Ihan vähän vaan stressaa tämä ruokintapuoli sitten siellä. Nythän meillä on tässä kunnan vesijohto. Tuolla on oma kaivo. Toivottavasti ei niillä mene masut sekaisin vedenvaihdoksesta. Mun suu maistaa selkeän eron veden maussa, joten todennäköisesti marsut vielä tarkemmin.

1 kommentti:

Wahnsinn G. kirjoitti...

Huh mikä muutos marsuillekkin tulossa! Pidän sormet ja muut ulokkeet ristissä, että vedenvaihto sujuu kans hyvin.. :)