maanantaina, toukokuuta 06, 2013

Pikku Koot

Vappuaattona löytyneet viisi pikkuista koota ovat kokeneet kovia. Siirsin ne vappupäivänä pois isommasta laumasta omaan rauhaansa, kun tuntui olevan aiempi poikue ja muut naaraat häiriöksi.

Sunnuntaina oli kuitenkin kuollut black naaras ja tänäaamuna löytyi black/white naaras kuolleena.

Mä olin hurrrrjan huolissani pienimmästä brindlestä. Käsiarviolta varmaankin 45g. Todella piskuinen. Kuitenkin on käynyt niin, että tämä pienin on kaikista reippain, eloisin ja tissillä vahvin. Tämä pieni taistelija on naaras. Brindle uros löytyy myös sekä black naaras. Ne vaikuttavat hyvälle.

Mä olen monta kertaa heikkojen poikasten kanssa pohtinut, että olisi kiva, jos olisi välineet nesteyttää. Eli pieni ruisku, pieni neula ja suolaliuosta. Noh, ne tuli tässä jossain välissä hankittua ja näihin kahteen heikompaan laitoinkin muutaman millin nestettä. Se kyllä selkeästi virkisti, mutta ei riittävästi, että olisi sitten niitä pelastanut. Olisinko kymmenisen poikasta toivonut voivani nesteyttää, juuri isoista poikueista, kun tissillä on tilaa. En käsiruokintaa mielelläni halua harrastaa, koska siinä saa helposti vahingossa tyrkättyä poikasen keuhkotkin täyteen. Osa näistä heikommista on selvinnyt, osa ei. Tähän mennessä "piikitetyistä" poikasista (neljä kappaletta) on siis puolet selvinnyt ja puolet ei. Eli en sitten tiedä onko siitä sitten ollut oikeasti hyötyä vai ei.

Onhan nyt Mestarilla vähemmän huollettavia, joihin keskittyä täysillä.

Vielä on tiineitä hurjan monta. Erottelin uroksista nämä tiineet, joilla laskettu aika lähenee.
Nyt saa synnyttää. :)

1 kommentti: