sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Defenderin pennut!

17.1.2010
Defenderi pyöräytti kolme poikasta. Olin menossa nukkumaan ja päätin vielä käydä kurkkaamassa mitä Defenderille kuuluu. Muttamutta... Sepäs ei ollutkaan siellä yksin, vaan sillä oli kaksi märkää palleroa vierellään. Se nuoli niitä kovin tomerana ja selkeästi alkoi pinnistelemään kolmatta! Se oli aloittanut välittömästi kun valot oli sammutettu.
Mentiin odottelemaan pois, että Defenderi saa olla rauhassa. Se kun on aina ollut sellainen hätähousu ja pupupöksy, että meidän molempien intensiivinen tuijottaminen tuskin teki olosta kovin mukavaa.
Noin 20 min mennään sinne uudelleen, niin edelleen siellä on kaksi ja kolmatta punnertamassa. MUTTA. Kolmannen pää näkyi, mutta ponnistukset vaikutti aika voimattomilta. Se oli rauhaton ja kipuinen. Varovasti sitten piti napata nenästä kiinni kuollutta pentua ja varovaisesti vetää sitä ulos. Defenderi näytti tajuavan idean ja pinnisteli itsekin. Tämä valtaisa lähestulkoon juuttunut pentu painoi 130g!! Voi onneksi menin katsomaan, kun muuten olisi löytynyt kuollut emo, kuollut pentu pää ulkona! Olin tietty tosi huolissani, että mitä jos mä revin sieltä jotain rikki, kun poikasta autoin ulos. Defenderin masun koosta päätellen odotettiin kauhulla, että tuleeko neljättä? Jaksaako ponnistella? Onko poikanen edes oikeassa asennossa? Defenderi supisteli selkeästi ja oli väsynyt. Lisäksi vääntelehti kummallisesti. Välillä koukkaili päällään takapuolta ja välillä venytti takajalat pitkälle taakse ja makasi ihan ihan ihan pitkällään. Välissä nuoli kahta terhakkaa pienokaistaan tosi pontevasti. Ja taas supistelua, kouristelua, venytystä. Noin tunti kuolleen poikasen ulostulon jälkeen Defenderi oli loppujenlopuksi pyöräyttänyt vain kaksi istukkaa ja se rouskutteli rauhallisesti heinää lastensa päällä/vieressä.

Naaras
Kylkirusetit näyttää jäävän vähän harjojen alle, mutta katotaan miten kehittyy.


Uros
Aika lupaava kaveri. Brindle se on!! Yläkuvassa kyljessä rediä ja tässä tassu.


Kauniita suklaakantajia.

Ei kommentteja: