sunnuntaina, tammikuuta 13, 2013

Pet tuomarointia Sastamalassa

Sastamalan näyttely oli eilen. Perjantaina etsin näyttelytavaroita mukaan ja mulla on oma leimasin missä on nimi ja näyttelyn päivämäärä. Säästää sihteerin (ja mun) kättä, kun sen voi leimasimella laittaa. Sitäpaitsi ihmiset eivät mun allekirjoituksesta ehkä selvitä, että kuka se nyt olikaan tuomarina. Heh. No ei mun käsiala niin huonoa ole, mutta riittävän. Leimasin on siisti. Pikkuinen "muttamutta" sen leimasimen kanssa oli. Vaikka olen säilyttänyt sitä pienessä muovipussissa, niin sehän oli aivan kuiva. Viimeksi sitä on käytetty maaliskuussa Teivon näyttelyssä. Mika joutui elvyttämään sen ja nyt Mikan sormet on likimain kämmentä myöden musteessa.

Näyttely ei mennyt ihan niin sujuvasti kun olisi toivottavaa. Osa eläintentarkastusvälineistä saapui hieman myöhässä ja alku venyi hurjan pitkälle. Myös yksi autolastillinen ihmisiä ja marsuja oli jumittuneet Helsinkiin. Joku rosvo oli päättänyt varastaa tämän autosaattueen lämmityspiuhan juuri sinä yönä. Ihan mikä tahansa yö paitsi näyttelyä edeltävä yö. Auto tietenkin jäässä eikä lähtenyt käyntiin. Tottakai yhdessä tuumin näyttelyssä päätimme, että näissä olosuhteissa voidaan aloittaa muista roduista ja heidän pet-marsutkin arvostella sitten viimeisenä.

Näyttelyyn oli ilmoittautunut vain 13 marsua. Harmillista. Kolme poisjääntiä ja yksi jälki-ilmoittautuminen. Tykkäsin kovasti taas paijata kaikkia marsuja ja poikkeuksellisesti en pitänyt PPM pöytää. Muistan itsekin joskus olleeni harmistunut PPM pöydän puuttumisesta, mutta kun marsuja on 11, niin pystyin tuomarina merkintöjeni pohjalta palauttamaan muistiin kaikki marsut. Pisteissä ylivoimainen 3,5v herrasmies voitti ja iholtaan erityisen hyvä skinny oli toinen.

Oikein mukava oli vielä näyttelyiden ensikertalaiset. Heitä oli kiva neuvoa puunaamaan korvat vielä tarkemmin. Leikkaamaan kynnet paremmin. Vinkkejä rasvarauhasen puhdistamiseen ja tassunpohjien pehmentämiseen.


Olin tilannut lahjoituspalkintoruusukkeita tässä jo aiemmin. Ensimmäiset Maailman Marsulan ruusukkeet jaettiin jo Lohjan näyttelyssä, mutta tuolloin en muistanut niitä mainita. Tulen antamaan näitä jokaiseen pet luokkaan vaikka en tuomarina olisikaan. Ohjeistuksena että ruusuke kuuluu tuomarin mielestä suloisimmalle marsulle, jolla on rusetteja. Ihan sama onko niitä rusetteja yksi vai kymmenen. Eikä palkinto missään nimessä kuulu automaattisesti Maailman marsulle, vaan palkinnon voi saada kuka tahansa. Tärkeintä on että marsu on suloinen rusetillinen pörröpalleromussukka. :)

2 kommenttia:

Leeni kirjoitti...

Aww, superihana ruusuke, ja aivan mahtava idea :)!

J.L :) kirjoitti...

:3