maanantaina, maaliskuuta 11, 2013

Kuukauden kirja


Samu ja Salla - Minä tiedän marsuista vaikka mitä

Sallan luokalla on oma lemmikkimarsu, Pertti, jonka hoitoon koko luokka osallistuu. Loma-aikoina aina joku luokalta saa Pertin hoitoon kotiin. Nyt on koittanut Sallan onnenpäivät ja Salla onkin ahkerasti opiskellut kaikkea marsuihin liittyvää. Marsu on kotoisin Perusta ja ne piiloutuvat heinään, kun niitä ujostuttaa. Kerrotaan ruokinnasta, siivouksesta sekä sallituista ja kielletyistä ruuista. Salla väittää kovasti, että Pertti on tyttö, kun sen turkki on niin nätti. 

Sivuhuomautuksena täytyy sanoa, että kuviin on valikoitunut kyllä kaunis marsu, rusettimarsu nimittäin!

Ihanasti kerrotaan kuinka isoveli Samu sulaa myös Pertille ja rakentelee Sallan kanssa yhdessä sille virikkeitä juoksutukseen. Pertti tykkää ja on todella nopea! Putkia ja tunneleita näkyy kuvissa. Kumma kyllä myös wc-paperirullia ja esteitä... Eräänä päivänä Sallan luona lomalla Pertti katoaa vapaana juoksemisen aikana! Sitä ei löydy vielä seuraavanakaan päivänä...

Löytyykö Pertti? Teidän varmaan täytyy käydä kirjastossa lukemassa tämä.

Valitettavasti tässäkään kirjassa ei puhuta lajitoverin tärkeydestä. Ruokintaosiossa puhutaan pääasiassa vain kasviksista, hedelmistä, jyvistä ja ruohosta. Kirja sisältää runsaasti kuvia, joissa Pertti-parka on todella pikkuruisessa virikkeettömässä häkissä. Isoveli ihmettelee, että miksi Pertti olisi muka yksinäinen, kun lapset kanniskelevat sitä kokoajan sylissään.

Hahmot luonut Lauren Child ja kustantajana WSOY, suomentajana Riitta Oittinen
Teksti perustuu Paul Larsonin ja Laura Beaumontin käsikirjoitukseen.
Julkaistu Englannissa 2008, julkaistu Suomessa 2009.

Ei kommentteja: