lauantaina, maaliskuuta 09, 2013

Pari sanaa näyttelyyn ilmoittautumisesta


"Moi, mä ilmotan mun mustan marsun näyttelyyn. Se on ostettu eläinkaupasta. Mitä se maksaa? T.lemmikkifoorumin zöpö"
NOOOOUUUUUUU!!!
Mikä näyttely? Missä? Mikä marsu? Tyttö vai poika? Mihin luokkaan? Kenen marsu? Mikä ikä? Kuka omistaa?

Näyttelyihin ilmoittautuminen ei oikeasti ole vaikeaa, kun muistaa muutaman perusasian. Kerrataan yhdessä näyttelyynilmoittautumisen aakkoset. Kas näin.

Aloitetaan siitä, että mihin näyttelyyn on henkilö ilmoittautumassa? Joskus voi olla niin, että näyttelyitä on muutama lähekkäin. Mihin näyttelyyn olet ilmoittautumassa!! Sähköpostin otsikkokenttää käytetään siihen tarkoitukseen. Eri näyttelyillä on eri vastuuhenkilöitä luettelon tekoon, joten jos henkilö A tekee näyttelyluettelon C, niin hänen ei tarvitse koskea sähköposteihin, joissa otsikkona on B. Toinen huonosti hanskassa oleva asia on se, mihin luokkaan marsu osallistuu? Pet vai ulkomuoto? Ilman tätä tietoa luettelon tekijä ei voi tietää mihin marsusi kuuluu. Jos ilmoittautumisesta puuttuu esimerkiksi rekisterinumero tai vanhemmat, niin todennäköisesti marsu halutaan ilmoittaa pet-luokkaan. Meillä on useita näytteilleasettajia, jotka esittävät marsujaan molemmissa luokissa. Sitten on niitä ilmoittautujia, jotka täräyttävät kaiken mahdollisen tiedon marsustaan pet-luokan ilmoittautumista varten. Mielummin niinpäin, että informaatiota on liikaa kun liian vähän.

Vuosikausia kasvattaneiden tulisi jo tietää mitä värinimityksiä käytetään virallisesti. Marsuilla ei löydy mustaa eikä valkoista, vaan black ja white.

Olemme Suomessa ja käytämme suomalaisia titteleitä. Muotovalio on MVA vaikka olisi muotovalio toisella puolella galaksia. CH ei ole suomessa titteli, vaikka marsu olisikin Ruotsin muotovalio eli S MVA. Suomen Muotovalio on FI MVA. Kaikki isolla. Muistuttakaamme myös siitä, että muotovaliotitteliä ei saa käyttää ellei sitä ole myönnetty. Vaikka marsullasi olisi titteliin oikeuttavat sertit, on arvonimi haettava ennen sitä. Asia koskee myös EPET titteliä. Samaten Vuoden Voittaja titteleitä ei tule käyttää ennen tulosten virallista julkistamista.

Jos eläimen nimessä on sukupuoleen viittaava termi (man, boy, prince, mies, poika, king, äijä, girl, woman, queen, princess, tyttö, neito), niin se sukupuoli kirjoitetaan siihen silti. Luettelon tekijä ei voi tietää onko marsu nimetty sukupuolensa mukaisesti vai ei, tai jos marsun nimi onkin Shemale.

Jos kahdella eläimellä on samat vanhemmat, se ei tarkoita, että voit jättää iän toiselta kertomatta. Ei luettelon tekijä tiedä ovatko ne syntyneet samasta poikueesta, vai onko naaras astutettu samalla uroksella kahdesti.

Jos kahdella marsulla on erittäin samankaltaiset nimet ja sama ikä se ei tarkoita, että voi jättää toisen marsun vanhemmat ilmoittamatta. Luettelon tekjiä ei voi tietää onko ne samasta poikueesta vai ei.

Luettelon tekijää kiinnostaa marsun omistajan nimi. Nimi kokonaisuudessaan. Etunimi ja sukunimi. Ei foorumien nimimerkit. Ei edelliset omistajat. Vain eläimen omistaja näyttelyssä.

Luettelon tekijää kiinnostaa kasvattajan nimi vain ulkomuotoluokassa. Siinäkin tapauksessa luettelon tekijää kiinnostaa henkilön nimi. Ei kasvattajanimi. Luettelon tekijä on kyllä varmasti tietoinen kenellä on mikäkin kasvattajanimi, mutta silti. Kirjoittakaa sen kasvattajan nimi siihen oikeaan kohtaan.

Se ikä kuukausina tarkoittaa todellakin ikää kuukausina... Kuukausia on vuodessa 12, laskekaa siitä. Jos marsun ikä kuukausina on enemmän kuin ilmoittajalla sormia, täytyy varmaan käyttää varpaita. Näyttelyeläimen ikää ei ilmoiteta päivissä, viikoissa eikä vuosissa. Joidenkin mielestä 1,5v on puolitoista vuotta, mutta toisten mielestä yksi vuosi ja viisi kuukautta, luettelon tekijällä menee naama kysymysmerkille, kun vastaan tulee 1,11v... Kyllä, tätäkin on nähty. Ikä ilmoitetaan kuukausina. Ei vuosina. Ei luettelon tekijää kiinnosta syntymäpäivä, koska luetteloon tulee ikä kuukausina.

Näyttelykutsuissa lukee, että puutteellisesti tai epäselvästi ilmoitetut eläimet siirretään automaattisesti pet-luokkaan. Ikinä en ole sitä kuullut käytettävän, mutta samojen asioiden toistuminen jokaiselta ilmoittautumiselta vuosi toisensa perään tekisi mieli jo kyseistä kohtaa soveltaa käytännössä.

Jotta ilmoittautumisen tekeminen olisi mahdollisimman helppoa tässä on muutama kaava näyttelyyn ilmoittautumista varten. Kopioi tämä ja täytä jokaiseen kohtaan omaa marsuasi vastaavat tiedot. Näin kaikki tiedot tulevat mukaan. Jotta ilmoittautumisten vastaanottaminen olisi helppoa käytä tätä muotoa.

Pet luokkaan ilmoittaudutaan kirjoittamalla
Marsun nimi ikä kuukausina sukupuoli
rotu, väri
omistaja
Jos rotua ja väriä ei tiedä ne voi jättää pois. Luettelon tekijä merkitsee silloin marsun roduksi risteytys, koska pet luokassa sillä rodulla ei ole mitään väliä.

Ulkomuotoluokkaan kirjoitetaan
rotu väri
Nimi rekisterinumero sukupuoli ikä kuukausina
isä - emä
kasvattaja omistaja

1 kommentti:

Pauliina kirjoitti...

Asiaa!