lauantaina, maaliskuuta 01, 2014

Ihana kevät!

Kanauutisia on viimeikoina aika vähän tullut kirjoiteltua. Joulu-tammikuussahan meillä hautoi ensin Tiuhti ja sen jälkeen Muska. Hetken aikaa hautoivat jopa samaa pesää ja Hannakin sinne yritti, mutta kai rouvat tuumasivat, että on vähän ahdasta. Kerättiin joka päivä munat pois, että tipuja ei ole, kun oletettiin isojen pakkasten olevan vielä edessä. Tiputhan olisivat kuolleet kylmyyteen. Molemmat onneksi ymmärsivät lopettaa, mutta eivät ihan hetkeen suostuneetkaan munimaan. :D Tammikussa munia tuli 1-3 päivässä.

Nyt tulee aikalailla vähintään neljä munaa päivässä ja joskus jopa kuusi. Eli kaikki nyt munivat. Claudiaa ei lasketa, kun sen rotuiset ei kai kovin usein muni. Noin 60 munaa vuodessa, mutta kyllä kohta olisi Claudiankin aika pyöräyttää jo eka muna, kun se on selkeästi jo yli puolivuotias.


Tänään päästettiin kanat taas ulos. Laittelin kattoverkoksi vähän tiheämmän, ettei Claudia karkaa. Pikku-Ukko huuteli ikkunalaudalta, mutta nää ekat maatiaiskanat jo uskalsivat ulos. Hanna ja Muska kipittelivät heti uteliaina maassa. Tihuhti meni vaan orsia pitkin. Ihan ensin piti tietty vähän kerätä rohkeutta ja rampata ikkunaa edestakaisin ulos ja sisälle, ulos ja sisälle, ulos ja sisälle. Taisi olla jännää. :D

Lahden näyttelyyn voisi jo melkein ottaa munavarauksia vastaan. :D Ei me pystytä syömään tota määrää munia! Noh, ehkei ihan vielä, josko me tehtäis ne vaaditut salmonellatestit ensin.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kiitos vaan Aida viimeisestä! Ihania karvakorvia tuli otettua mukaan <3

AI teillä on siellä kanojakin! Eivät pitäneet meteliä itsestään, joten olivat kovin huomaamattomia ;)

AidaD kirjoitti...

Juu, kaakattimet oli siinä vaiheessa vielä ikkunan takana sisäkanalan puolella. Aloin ahkeroimaan kanalan parissa sen jälkeen kun kävitte. Pikku-Ukko kiekui niin, että varmaan peltojen toisellakin puolella kuultiin, että Herra Kukko on nyt taas ulkona. :D