torstaina, maaliskuuta 06, 2014

Kanat kevään aikataulussa

Tiuhti alkoi oireilemaan haudontakuumetta.

Me valikoitiin pari Buffyn munaa, piirrettiin niihin tussimerkit ja tyrkättiin Tiuhtin alle. Tuli muuten nokkaa, ettei saa mennä häiritsemään ja me sentään ANNETTIIN sille munia, eikä viety pois! On vähän jännää kyllä.

Neljä munaa laitettiin, joten toivottavasti ne lähtee kehittymään. En tiedä olenko säilyttänyt niitä oikein, huoneenlämmössä on käsketty. Onko ne kerenneet kanalassa kylmettymään liikaa ennen keräämistä. Munivat aamulla vasta aamuruokinnan jälkeen ja monesti illalla vasta kotiintulon jälkeen kerätään pois. Oikeastaan vasta Ainon nukkumaanmenon jälkeen tehdään iltatarkastus kanalaan. Tässä välissä on ollut kuitenkin kylmiäkin päiviä, vaikka kanala on nyt tosi pitkään ollut jo lämpimämpi kun +5. Ja se tärkein. Jaksaako Tiuhti hautoa ne loppuun ja osaako hoitaa ne loppuun, ettei pienet kuole kuoriutumisen jälkeen. Iltapäivällä kävin kurkkaamassa, niin oli pudottanut yhden merkatun vahingossa lattialle, nostin sen takaisin pesään vielä.

Eli kolme viikkoa tarttis pitää peukkuja, josko meillä olisi tipusia sitten!

2 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Asiasta sammakkoon, mutta olen nyt kolmisen kuukautta odottanut kuvaa paikalleen asennetusta Maailman marsula -kyltistä. :D

AidaD kirjoitti...

Kyltti on asennettu erittäin hyvin "hetkeksi" roikkumaan keittiöön leivinuunin päälle. :D