Nyt loppuu se valitus siitä, ettei koskaan ehdi kuntoilemaan. Marsuharrastus on kuin ilmetty treeniohjelma.
Lyhyt aamuaerobinen: Kiipeä ladossa heinäkasan päälle. Valitse paali, heitä se alas ja kiipeä itse perässä. Paaleja marsulaan kantaessa on hyvä, jos molemmissa käsissä on yhtä paljon painoa, joten voi olla viisasta ottaa kaksi paalia. Vesisateessa: JUOKSE ! Jos tämä ei riittänyt, niin totea marsulassa paalien päässeen homehtumaan reunasta kostean kelin takia ja juokse paalit tunkiolle ja hae uudet ladosta. Näin kävi viime keväänä useammankin kerran, kun kelit eivät heinäpaalien säilytystä auttaneet.
Kerran viikossa siivouspäivä. Ennen siivouspäivää treenataan kantamalla 20kg purupaali ja 40kg turvepaali kaupasta autoon, autosta varastoon ja siivouspäivän koittaessa marsulaan. Kolmen tunnin minimaratooni on taattu, kun pidät huolta, että ilmassa on useampi lapiollinen marsunpaskaa yhtäaikaa sekä kottikärryt kuskataan tunkiolle vauhdilla. Vuodenajasta riippumatta saa juosta, koska aina sataa. Tasapainoa ja keskivartaloa treenataan, jos on liukasta, kottikärryt painavat ja ne täytyy työntää korkealle.
Näyttelypäivinä harjoitetaan niska- ja käsilihaksia sekä keskivartalon hallintaa. (Painavia esineitä kantaen ne vatsalihakset täytyy pitää tiukkana, helpottaa kantamista ja vähentää selkään kohdistuvaa rasitusta. Eikö?) Molempiin käsiin yhtä monta kiloa marsua kuljetuslaatikoissa. Näyttelypaikat ovat usein sellaisia, että nostavat sykettä mukavasti. Messukeskuksen näyttelyissä pistetään rivakasti tassua toisen eteen (pakkasessa tai sateessa) ja kipitetään kiltisti koko rakennus ympäri parkkipaikalta omalle ovelle. Lempäälän Piippokeskuksessa kannetaan kaksi valtavan korkeaa kerrosta portaita ylös. Marsujen esittämisen välit kannattaa luonnollisesti keskittyä venyttelyyn ja lihasten lämpimänä pitämiseen, koska hyvin usein näyttelypaikalla täytyy ottaa pikalähtö arvostelupöydälle yllättävässäkin tilanteessa. Aivojen käyttö kuluttaa runsaasti kuulemma energiaa, joten sekin jumppa on tehty, kun navigoit uudelle näyttelypaikalle huonosti tulostuneen paperikartan avulla (ai mikä navigaattori).
Suosituin liike marsuharrastuksessa on ylivoimaisesti kyykky. 17 häkkiä ruokittavana ja ruuat on lattiatasossa. Ensin kuivaheinä, sitten tuoreheinä ja viimeisenä pelletit. Siinä on 17 kyykkyä sarjassa 3 kertaa. Vastuksena oma elopaino, joten reisilihakset saavat töitä. Kyykkää selkä suorassa ja vatsalihaksilla keskivartaloa tukien (tottakai me ajattelemme ergonomiaa). Jos tahtoo vaikutuksen kohdistuvan pakaroihin, kyyki niin, että nostat varpaita ilmaan. Teho alkaa kummasti tuntumaan myös ahterissa. Tämä treeni tapahtuu kaksi kertaa päivässä aamu- ja iltaruokinnalla. Kyykkimistä on myös alahäkkien marsujen tarkistamisessa ja kaikkien mahdollisten tavaroiden nostelussa.
Tämä onkin salaisuus kirjoittajan omiin tukinpaksuisiin reisiin ja mahtavan takalistoon. Ruokavaliollahan ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa...
5 kommenttia:
Eniten huvitti "sykettä nostava näyttelypäivä". :D If you know what I mean...
Oikein hyvä kunto-ohjelma. Yhdistelmä pilatesta ja vatsa-peppu -jumppaa. Mun vastukset (4kg marsua) on kyllä liian pienet ihan noin tehokkaaseen jumppaan.
Leeni, sun tarttee vaan siirtää tavaroita enemmän lattialle tai oikein korkealle. Kyllä siitä vielä jumppa syntyy. :D Asuitko sä kerrostalossa? Siinähän on portaat, joissa jumpataan purujen/puupellettien kanssa. Meille saa toki tulla heinätöihin, jos tahtoo. Tai tyhjentämään peräkärryn. Se on tälläkin hetkellä puolillaan purua ja turvetta...
Hei!! Mähän rupeen järjestämään marsuaiheisia kuntoiluleirejä! Laihtuminen on taattua ja mä pyydän ihan törkyhintaa!!! Ja syötän väelle kaikki mun leipomukset!
Hmm... Tossa oli kyllä nyt joku ristiriita...
Haa! No niinpä, mulla on kyllä ihan liian käytännölliset järjestelyt. On totta, että lattianrajassa kun marsut on joskus olleet niin alaruumis saa enemmän töitä. Tai voishan ne siirtää ylemmäskin.. Purupaalien kantamisenkin oon delegoinut Jimmylle :P pitäs ryhdistäytyä. Voin kyllä joku kerta tulla syömään kakkua teille :D
Lähetä kommentti