lauantaina, lokakuuta 18, 2014

Jäätävää!

Mä vihaan talvea. Oikeesti. Mikään ei oo kamalampaa kun kylmyys. Tai on, kylmä ja märkä on pahempi kun pelkkä kylmä. Siellä on maa huurussa ja auton sai raapia jäävuoren sisältä esille.

Marsulan siivoaminen on nyt astetta vaikeampaa. Edellisessä marsulassahan kottikärryllä pääsi sisään. Sitä oppi siivoamaan vähän niinkun hevosten karsinoita. Aiemminhan meilllä laitettiin jätesäkkiin ja jätesäkit kannettiin pois. Nyt joutuu palaamaan samaan systeemiin. Paits, että tilaa häkien välissä on vähemmän kun missään aiemmin ja ovea ei voi pitää auki kovin kauaa, kun sieltä tulee jäistä ilmaa sisään.

Lämpötilaongelma marsulassa on alkanut olemaan ei-ongelma. Nyt on patteri saatu säädettyä siihen kohtaan, että pitää sen 15-17 asteessa. Pakkasessa on se hyvä puoli, että ilmankosteus ei ole enää niin korkea, että ilmankuivain huutaisi jatkuvasti. Kosteus oon jäänyt siihen 55-60%.

Marsulassa odotetaan kovasti Patterin synnyttämistä. Isänä iki-ihana Meteori.

Vähän olen pohdiskellut, josko toisi sen ison puuhäkin sisälle ja laittaisi yhteen kerrokseen lemmikkimussukkanaaraat ja toiseen kerrokseen lemmikkimussukkaurokset. Pohjustaisi koko homman pyyhkeillä, niin saisi rapsutella noita marsuja joskus menemättä ulos asti. Ainokin saisi enemmän pidellä marsuja, kun se niin mielellään tulisi aina marsulaan mukaan.

Ei kommentteja: