keskiviikkona, lokakuuta 15, 2014

Tulevia poikueita

Marsumäärä on ollut laskussa jo pidempään. Vuosi sitten eläimiä oli hetkellisen poikasbuumin kohdalla noin 80-90. Eläimiä on tällä hetkellä 58. Näin vähän meillä on ollut marsuja muistaakseni viimeksi Ikaalisissa. Näistäkin myytäviä on parikymmentä. Marsumäärän vähyys johtuu tietenkin viime kevään epäonnesta, jolloin naaraat eivät tiinehtyneet ja nuoret menivät "vanhaksi" astutusta varten. Nyt ollaankin sitten etsitty ahkerasti aikuisille naaraille uusia koteja. Kyllä harmittaa kovasti, kun niin moni erisukuinen Todella Hieno Naaras on jäänyt käyttämättä tämän takia. En uskaltanut laittaa enää urokselle uudellen, ettei vain kävisi huonosti. Tosin onhan meilläkin muutama ensisynnyttäjä venähtänyt sinne 1v5kk ikään asti, eikä mitään vaikeuksia ole ollut.

Yhdistettynä jo kauan aikaa sitten Patteri ja Meteori uusintaparina ja Patterin masu on NIIN valtava. Mä odotan sen synnyntävän ihan viikon sisään. Siinä on tulossa uuden marsulan ekat vauvat. Tästä yhdistelmästä sentään on odotukset korkealla. Tässä on ensimmäinen pariskunta, josta teen tismalleen saman yhdistelmän toiseen kertaan. Jos naaraalla on kahdet poikaset tehty, niin aina on ollut poikueilla eri isät. Ekasta poikueesta tuli hienot urokset ja huono naaras. Josko nyt saisin hienot naaraat?

Tulevat abylapset:

29.8.
Maailman Wisionääri + Maailman Wattimittari

11.10.
Maailman Piipari + Apostolinmiekka
FI MVA Maailman Huippukondiittori + Apostolinmiekka
Maailman Zoolanderi + Maailman Tsaari
Maailman Kirjuri + Maailman Tsaari
Maailman Fariinisokeri + Maailman Hovimestari
Maailman Feidari + Maailman Duploinsinööri
Sekä himmypari Maailman Onnen Jemmari + Maailman Vanhin Mysteeri

-Wisi ja Watti saattaa tuottaa suklaata, todennäköisesti kuitenkin ei. Tulee brindleä valkoisilla merkeillä.
-Piipari+Ap ja Huippis+Ap tekee hienoja suklaakantajia. Tuurilla saattaa ehkä olla mahdollista saada myös suklaata, mutta Ap:n suklaakantajuusmahdollisuus on pieni. Piiparille toinen pentue.
-Zoo ja Kirjuri Tsaarin kanssa tekee myös suklaakantajia. Kirjurille toinen pentue.
-Fari ja Hovi tekee toivottavasti mulle kivoja mustia naaraita.
-Feidarista ja Duplosta saadaan torttia! Pus!

Jemmarin ja Valtsun pistin asumaan alakertaan, joten toivotaan, että talvi tummentaa Valtsun merkit ja päästään näyttelykehiin jollain lailla mielekkäästi.

1 kommentti:

Eini kirjoitti...

Oi abyvauvoja! En kestä. Pitää varmaan keskustella noitten poikien kanssa, että miten olisi kaveri.