maanantaina, lokakuuta 06, 2014

Paljon tekemistä!

Tässä on ollut tosi monta asiaa, mistä on tehnyt mieli kirjoittaa postauksia. Uuden marsulan käyttö. Laumaelämä. Ekat siivoukset. Laumakokoonpanot. Myytävät marsut... Niin paljon kaikkea.

Mehän tehtiin oma muutto kuun vaihteessa ja talo ei vielä ole valmis. Nyt vaan on niin sekavaa etten mä ole vieläkään kaivanut omaa konettani esille. Keittiössä ei ollut tasoa (uuni+liesi+tiskiallas) neljään päivään. Tosin hanaa ja tiskiallasta/viemäriä ei ole vieläkään kytketty. Putkaria odotellessa... Talossa ei ole vielä yhtäkään ovea. Ylipäätään oven karmit on kahdessa oviaukossa.

Marsulassa on opettelua taas uuden "lämmitysjärjestelmän käyttö." Tuolla on patterit ja ilmankuivain. Ilmankuivain tuo aluksi saman lämpöistä ilmaa kun mitä ympärillä, mutta hyvin äkkiä alkaa puhaltamaan lämmintä ilmaa. Lämpötila onkin ollut suurimmillaan 23. Toisaalta ovea avaamalla saa viileämpää ilmaa sisään, mutta samalla se tuo kosteaa ilmaa sisälle ja ilmankuivain tuulettaa aina vaan kuumempaa yrittäessään kuivattaa ulkoilmaa. Toisaalta kerran jätin ikkunan raolleen ja ilmankuivaimen pois päältä, niin aamulla lämpö oli 11 astetta. Marsuparat. Patterissa on termostaatti, mutta sehän ei kerro asteita vaan tehon. Noh, nyt kahden viikon harjoittelun jälkeen lämpötila on ollut 16-19 astetta.

Omput ei kelpaa. Kummallisia nirppanokkia. :D Porkkanaa sen olla pitää.

Siivous on oletettua helpompaa. Häkkimäärä on sama, mutta neliöitä vähemmän, joten ihmisellä on siellä ahtaammat olot kun vanhassa marsulassa. Neliöistä johtuen mä haluan siitä kyllä yhden häkin pois. Marsumäärän vähennys siis jatkuu, jotta sen pienimmän kerroshäkin saa tyhjäksi.

Ei kommentteja: