lauantaina, lokakuuta 11, 2014

Valoa pimeyteen

Ostin tässä jokunen viikko (!?) sitten sellaiset pienet aurinkokennolamput. Oli Bauhausissa 11,90€ / 10kpl. Marsulaan ei paista talon ikkunoista tuleva valo, joten näin pimeällä sinne on todella vaikea löytää. Arvatkaa muistanko mä sitä otsalamppua ottaa mukaan marsulaan mennessä, kun vielä on valoisaa. Sitten mä rönyän turvallani takaisin pimeässä, kun se maa on kaikkea muuta kun tasainen. Enkä mä tykkää otsavalosta ylipäätään. On jotenkin niin "viritelmän" oloinen hätävararatkaisu valon vähyyteen.

Laitettiin niitä Ainon kanssa sitten pitkin pihaa. Tarkoitus oli laittaa niitä sinne sellainen pieni polku. Nehän ei siis oikeasti valaise mitään, mutta lähinnä merkitsevät sen järkevän kulkureitin, jotta voin suunnistaa lampulta toiselle mennen tullen.

Ihmettelin jo ekana iltana, että on se kumma, ettei ne valaise ollenkaan. Ei pala yksikään tuikku. Aika huonoja lamppuja? Pitäiskö palauttaa? Tai jos ne vaan on niin surkeita valoja, että vaativat pakosta kunnon auringonvaloa. Eli eipä ollut mitään riemua.

Tänään sitten koin valaistuksen ja päätin tutkailla lamppua tarkemmin.

Irroitin pääliosan ja napsautin ON/OFF kytkimen ON-asentoon... Mä en ole edes blondi...

Ei kommentteja: