maanantaina, kesäkuuta 20, 2011

Eskilstuna 18.6.2011 (Ruotsi)

Jälleen Ruotsissa ja jälleen samassa paikassa kun viimeksi.

Matkakaveri Eppu tuli meille jo torstaina illalla, kun perjantaina on lähtö sen verran aikaisin Turun suuntaan. Viikkarin päivälaivalla Ruotsiin perjantaina. Tällä kertaa oli hytti ja oi että miten hyvä! Käytiin aamupalalla vetämässä masut täyteen ja painuttiin nukkumaan. Iltapäivä meni shoppaillessa ja korttia pelatessa.

Ei päästy samaan paikkaan kun missä mä olin viime reissulla. Se oli täynnä, joten olin varannut siitä vierestä 2,5km päästä meille mökin. Olin varannut pienimmän mökin (kaksi sänkyä), omat lakanat piti ottaa mukaan enkä ollut varannut aamupalaa. Olin varautunut, että mökkiin ei tuu ees vettä, kun vessat ja suihkut oli mainittu olevan eri rakennuksessa. Totuus oli himppa hienompi! Meillä oli koko paikan isoin mökki, 6hlö. Valtaisat sängyt oli pedattu valmiiksi ja jääkaappi oli täynnä aamiaistarvikkeita. Juu tosiaan, meillä oli oma keittiö. Wow! 350kr/yö/hlö. Tosin tää voi johtua siitä, että oltiin tän viikonlopun sen paikan ainoot asiakkaat, joten sillä oli ollu aikaa laitella lakanat ja täyttää jääkaappi ja antaa meille se isoin mökki.


Marsesterin pesu oli sitten astetta eksoottisempi. Mä en vaivautunut lähtemään marsu kainalossa siihen suihkurakennukseen, joten pesin sen tuolla mökissä. Lämmintä vettä ei vaan mökkiin tullut lainkaan. Vedenkeittimellä lämmitin vettä ja sekoitin sitä kattilassa. Marsesteri kattilaan ja pesuaineet perään. :D Toisella lämmityksellä sitten Eppu kaatoi vettä ja saatiin Marsesteri huuhdeltua. Olis kyllä pitänyt ottaa kuva siitä pesuoperaatiosta. Marsesteri kattilassa.

Matkakaveri oli toisiaan ei-marsuihminen. Eppu-parka. No näyttelypäivää Eppu ei sentään istunut näyttelypaikalla vaan kävi Eskilstunassa katselemassa maisemia ja syömässä sushia. Alkupuolella ei ollut mitään tekemistä. Istuin, odottelin ja luin. Sitten valmistelen Aamoria, kun abyluokka alkaa ja Aamori olisi sitten seuraavassa ikäryhmässä. Yhtäkkiä huudetaan kasvattajaluokat. Siellä on ihan eri eläimet. Aamori boksiin ja Hiippari ja Breezeri esille. Kasvattajaluokan arvostelussa huudettiin Oliver pet luokkaan! Kasvattajaluokan jälkeen Oliver toiseen kainaloon ja Aamori toiseen. Kippasin Aamorin ulkomuotopöytään (jaa mikä valmistelu) ja Oliverin pet luokkaan (jaa mikä valmistelu). Samalla huudettiin, että Eki kans ulkomuotoon. Aamori boksiin Eki pöydälle (jaa mikä valmistelu). Oliver arvostelusta boksiin ja Aamori takaisin ulkomuotoon. Huooh. Kaikki aina yhtäaikaa. Kiva tulla ruotsiin sähläämään. :D Viimeksi oli abyluokka samaan aikaan kun Marsesterin arviot. Onneksi aby-ystävät pitivät ulkomuodossa hyvää huolta mun pojista sillä aikaa kun juoksentelin ympäriinsä. Hiipparin arvostelut meni rauhaisasti. Breezerin arvostelutkin melkein. Samaan aikaan kun valioluokkaa arvosteltiin alkoi aby-junnut. Siinä onneksi odoteltiin, koska kaikki abyjunnujen omistajat olivat valioluokassa esittämässä omiaan. Tämän jälkeen taas loppupäivä istumista ja odottamista. :D Hassua, että aina käy näin, että kaikki tapahtuu yhtäaikaa.

Puolalaiset tuomarit arvostelivat hassusti. Ei yhtään niinkun on itse tottunut. Kiinnittivät tosi paljon huomiota tyyppiin ja nenärusetteihin!?! Sekä Eki taisi saada värin ansiosta armo-kuman. Botox oli jun-rop1 ja sai sertin. :) Muille ei tullut mitään.

Ruotsissahan on ollut hyvin usein tapana, että kaikki arvostelut ovat pysähdyksissä kaikki samaan aikaan ruokatauon ajan. Tällä kertaa ruokatauolla pistettiin grilli kuumaksi ja meillä oli mini-grillibileet kesken näyttelyn! Kivaa! Ihanan lämmintä syödä siinä pihalla.


Oli mukava näyttely. Takaisin sitten mökillä Eppu pääsi ampumaan jousella. Käytiin kaupassa ja käytetiin keittiötä. Jostain syystä ei unta tarvinnut juurikaan odotella. Seuraavan aamun herätys oli klo5. Kuljettiin takaisinpäin Siljalla, koska Viikkarilla oli kaikki autopaikat täynnä. Ensimmäistä kertaa ikinä meillä oli hytti autokannen alla... Puistattaa ajatus killua siellä mahdollisimman pohjalla jossain kampiakselin vieressä. Yääh. No ajatus häiritsi juuri niin kauan kun olin hereillä. :D

Ekaa kertaa ikinä pesin marsut Virkonilla reissun jälkeen ennen häkkeihin laittamista. Muita aineita kyllä oon joskus käyttänyt, mutta tällä kertaa ihan kunnon tökötit.

2 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Nauroin ääneen kun aloin ajatella Marsesteria kattilassa. :D

Katariina kirjoitti...

Ihanat grillibileet!