keskiviikkona, huhtikuuta 01, 2015

Neljä uutta rotua!!

Standarditoimikunta on vahvistanut neljä uutta rotua. Alla tarkemmat kuvaukset.

Takatukka nykänen


Historiaa: 80-luvulta peräisin oleva marsurotu, joka on tullut uudestaan muotiin.
Runko: Laiha, kevyt, tiivis.
Turkinlaatu: Turkki on silkkinen, pehmeä ja taipuisa. Sen kuuluu olla edestä lyhyt ja takaa mahdollisimman pitkä. Lanteilta taaksepäin kasvava tukka muodostaa laahuksen. Etutukka on hieman muuta turkkia pidempi ja siinä kuuluu olla keskellä jakaus.
Alahuuli: Kuuluu roikkua
Korvat: Kuulo heikentynyt liiasta Dingon kuuntelusta. Ei kuule MarsuMagazinen toimittajan esittämiä kysymyksiä oikein.
Luonne: MacGyverimainen kekseliäisyys tuomarinpöydällä, juovat paljon c-vitaminoitua vettä. Välillä itsepäisiä, tappelevat herkästi ja harrastavat kopin katolta hyppäämistä.

Pasilan pystykorva


Tätä marsua voi esiintyä useissa turkkimuunnoksissa, sen ominaisuutena on pystyssä olevat isot hörökorvat.
Runko: Pasilan pystykorva on rakenteeltaan neliömäinen, hyväryhtinen ja kestävä, keskikokoa suurempi pystykorvainen marsu. Se on eloisa ja liikkuu nopeasti ja keveästi. Säkäkorkeus noin 12cm
Korvat: Mahdollisimman pystyssä, soijottavat ylös, ja kooltaan isot, yhtä selvä tuntomerkki kuin pasilan tv-tornin lautaset. Kuulo erittäin tarkka.
Luonne: Erittäin äänekkäitä, omaavat myös kuudennen ääntelylajin ja ovat ainut marsurotu joka osaa haukkua. Uskollinen isännälleen.

Self green


Väri: Väri on vihreä. Korvat ja tassunpohjat ovat vaaleat, mutta taipuvat hieman vihreään. Kynnet ovat vaaleat tai vihreät. Vatsan värisävy vaihtelee vuodenajan mukaan valkoinen-keltainen-vihreä-rusehtava.
Silmät: smaragdit tai tummat.
Levinneisyys: Väriä esiintyy eniten suurissa kaupungeissa kuten Helsingissä.
Luonne: Käyvät papnoimassa öljylähteisiin ja miespuolisten tuomareiden syliin. Näyttelymatkoilla käyttävät mielellään julkista liikennettä.

Hard rock ridgeback


Ruumiinmuoto: Massakas, lihaksikas, kiinteä ja hyväkuntoinen.
Turkinlaatu: Marsun selässä kasvaa pystyssä oleva harja, joka ulottuu marsun päästä takapuoleen. Karvan tulee olla karkeaa. Turkinlaatua on suotava korjailla sopivilla hiusmuotoilutuotteilla. Muualta marsu on karvaton ja sen iho on elastinen ja sillä on selvästi näkyvissä olevia ihopoimuja.
Body modifications: Marsulla esiintyy omistajan tahdosta riippumatta tatuointeja karvattomalla alueella ja lävistyksiä korvissa, nenässä ja silmäkulmissa.
Luonne: Rodulla saattaa esiintyä vakavaa piittaamattomuutta yleisistä näyttelysäännöistä.
Tavallisimmat virheet (eivät johda hylkäykseen): Rintakarvat ja huono yleiskunto.
Näyttelylaudan tulee olla mustaa nahkaa. Niittikoristeet ja ketjut sallitaan.

1 kommentti:

Eini kirjoitti...

Hienoja marsuja haluan kaikki itselleni ;)))