torstaina, marraskuuta 19, 2009

Kiirettä pukkaa ja paljon tapahtumaa

Hurjasti on ollut puuhaa, eikä kirjoittamista ole kerennyt harrastamaan. Lyhyesti tapahtumia.

8.11 sunnuntaina tehtiin kuvottava löytö.
Alfonsolla oli staticia. Tarkoitus oli kuvata iso kasa marsuja, mutta siihen jäi. Berbeerikin täynnä ötököitä. Mikä tuuri, etten ole noita kahta juuri käpälöinyt. Hoitojärjestyksessä ja häkinsiivousjärjestyksessä niiden alahäkki on ollut aina viimeinen, kun sinne on ikävää koukkia.

Maanantaina soitin ell ja sain puhelinreseptin.

Keskiviikkona lääkkeet saapuivat Ikaalisiin ja oli myrkytysoperaatio. Kaikki 28 marsua. Punnittiin samalla kaikki ja arvatkaas montako kiloa meillä on marsua? 26kg ja 600g. :D Hih. Harvemmin tehdään tällaista massiivista yhteispunnitusta. Kenestäkään muusta marsusta en staticia löytänyt. Vain Alfonso ja Berbeeri. Huh.

12.11 torstaina Gia voi huonosti. Murjotti vain mökissä ja iltaporkkanatkaan ei kelvanneet. Heti tukiruokintaa ja masussa tuntuikin kumma pallo.

Perjataiksi saatiin aika uuteen eläinlääkäriasemaan ja Mika lähti Giaa sinne viemään (itse poistuin Kädentaitomessuille ja siitä Helsinkiin lauantaiksi Muotimessuille). Aikaa kului hurjan paljon ja Gialle tehtiin vaikka mitä. Tähystettiin ruokatorvea ja kurkkua sekä tarkistettiin hampaat ja leuat. Sillä saralla kaikki ok. Ultralla katsottiin maha, muttei näkynyt mitään mistä saisi selvää. Röngenistä näkyi julmettu pallo toisella puolella. Ei ilmaa. Sitä hoidettiin sitten tukoksena. Ell antoi suoliston liikettä lisäävän lääkkeen, kipulääkkeen, b-vitamiinia, nestettä ja antibiotin pistoksina. Gia oli kuulemma huutanut kun syötävä. Mika sai Recovery-tukiruokajauhoa ja määräyksen juottaa ananasmehua samalla.

Lauantai-iltana tulin kotiin ja koitin Gian masua, niin pallo oli jo hävinnyt. Gia tosin edelleen apea ja murjottava. Hyvin riitti virtaa vastustella tukiruokaa ja juosta ruiskua pakoon, joten kyllä se on muutakin syönyt.

Sunnuntaina 15.11 oli meidän järkkäämät näyttelyt tässä ihan viereisessä talossa. Ihmiset oli tosi tyytyväisiä näytsin jälkeen eli meni oikein mukavasti PiNan kanssa. :) Sain suoritettua ensimmäisen koearvostelun ja Mika suoritti ekan harjoitusarvostelun. Mukava pieni näytsi ja kiva tunnelma.

Sunnuntaina erotin Berbeerin ja Alfonson toisistaan. Berbeerillä tulee 10vk täyteen yhdistämisestä ensi maanantaina. Astumispäivää en tiedä, mutta masu on valtava ja siellä on potkittu jo hyvän aikaa. Suklaavauvoja odotellessa...

Maanantaina 16.11 näin Gian muuttaneen murjotuspaikkansa mökistä heinäseimen alle. Hieno juttu, koska silloin se on lähempänä ruokaa. Tukiruokintaa on silti jatkettu. Eilen iltapäivällä sen nenä ilmaantui yhtäkkiä häkin kaltereihin, jotain se kerjäsi! Mun suklaamussukka toipuu!

Ei kommentteja: