tiistaina, huhtikuuta 12, 2011

Turvetta varpaissa

Jossain vaiheessa mietin, että voiskohan ton Turve -kohdan poistaa tuoltaa hakusanasysteemeistä. Ei mulla ole turpeesta mitään sanottavaa, kun en sitä käytä.

Eilen kävi agrimarketissa järkytys. Kutteri loppu. NOOUU! Mitä mä teen? No pakko marsuille on kuivat aluset saada, jostain. Turvetta se tarjosi, samoin olkipellettiä. Olkipellettien kanssa en rupee leikkimään enkä puupellettien kanssa. Vaikka mielessä kävi jo laittaa pelkkää puupellettiä kaikki häkit täyteen... Pikusen painava olis ens viikon siivous. AARGH!!! Tyydyin kohtaloon ja otin paalin turvetta.

Normikaupasta kävin hakemassa pikkupusseissa purua, ettei nää meidän viimeisillään tiineet mammat saa slaagia kuivikkeen vaihdosta ja pamauta tiineysmyrkytystä. Ja pakko sinne turpeen päälle on purua saada muihinkin häkkeihin, kun se on niin mustaa. :(

Siivottu ja varmaan varpaanvälitkin täynnä turvetta.
Y-Ä-K-!

4 kommenttia:

Vauhtimamma kirjoitti...

Apua, mun pahin painajainen ois toi, ettei mistän löydy purua. Puupelletille oon aatellut pissilaatikot siirtää. Mutta kokonaisuudessaan se puru on vaan kaikista paras kuivikemateriaali.

AidaD kirjoitti...

Jos mulla olis marsula eri tiloissa eikä tässä kotona keittiön vieressä, ni käyttäisin turve-puru yhdistelmää. Turpeessa on kuitenkin hyviä ominaisuuksia aika paljon. Se imee 12 kertaisesti oman painonsa nestettä eikä päästä ammoniakkia ilmaan. Se on tosi hapanta, että siinä ei kasva mikään ylimääräinen basilli.
Mut puru on näteintä, hyvänhajuisinta ja vähiten pölyävää tässä sisällä kotona.

Vauhtimamma kirjoitti...

Meillä myös marsula on kotona sisällä. Tällä hetkellä marsula on puoliksi kahdessa eri huoneessa, mutta pian siirrytään yhteen huoneeseen. Varmasti tosiaan turpeessa puolensa, mutta turpeen pölyävyyden tuntien en pidä sitä meille hyvänä materiaalina. Turve on muutamista kankaista tuttu materiaali ja voi sitä pölyn määrää, kun kyseistä kangasta käsitteli.

Marjo kirjoitti...

Kerropa sitten kauan paketti turvetta sulla kestää! Meillä menee puoli vuotta yhdellä paalilla, purua menis varmaan 10 säkkiä samassa ajassa. Tosin nyt nostelun vuoksi vaihdoin väliaikaisesti hajusieppoon, missä on turvetta ja purua sekaisin: toimii! Kyllä se sotkee kun siivoo, mutta huomaat pian miten hajutonta ja hyvää turve on. Ja marsut tykkää!