maanantaina, heinäkuuta 15, 2013

Eliksiirin tilanteen päivitys

Onkin unohtunut aivan kertoa Eliksiirin tilanne. Haava hoidettiin loppujenlopuksi avohaavana ja Siiri parka sai olla ihan yksinään pienenpienessä postimerkin kokoisessa häkissä. Haava huuhdeltiin vedellä, betadinella ja siihen laitettiin haavasumutetta sekä pohjalla oleva pyyhe vaihdettiin kaksi kertaa päivässä.

Antibioottia se sai yhteensä 22 päivää. Kipulääkettä ensimmäiset 18. Lääkkeiden loppumisen jälkeen paikalla oli pieni haava enää jäljellä. Oikeastaan rupi päällä. Ei kuitenkaan uskallettu vielä laittaa sitä laumaan, koska juoksennellessa olisi voinut vielä arka ja ohut arpi repeytyä.

Huuhdeltiin ja desinfioitiin sitä kuitenkin vielä noin viikko tuon jälkeen ja viime lauantaina koitti Siirin onnenpäivät. Se pääsi laumaan. Isoon häkkiin juoksentelemaan! Voi sitä iloa!

Pitkä operaatio ja loppujenlopuksi haava meni kuin menikin kiinni. Aika vauhdikkaasti se sitten alkoi parantumaan, kun siitä aukirepeytymisestä päästiin. Aluksi se meni huonompaan ja toisen tikkauksen jälkeen se jo-parantunut-haavankohta aukesi myös... Kauheet helteet vielä, marsulassa 25 lämmintä ja toisella on maha auki! Eikä me päästy hoitamaan sitä kolmea kertaa päivässä, kuten toisen tikkauksen jälkeen käskettiin. Mä olen kotona aamulla seitsemältä ja seuraavan kerran puoli yhdeksän. Keskellä päivää ei vaan ollut mahdollista tehdä mitään haavanhoitoja. Olin ihan varma, että Siiri ei siitä selviä, vaikka virkeä ja oloonsa yllättävän tyytyväinen se oli.

Ilmeisen tehokas antibiootti, Siirin hyvä peruskunto jo ennen leikkausta ja huolellinen hoito. Jes!

Hyvä Siiri!!!

Rahaa paloi yhteensä 400€.

1 kommentti:

Janette kirjoitti...

Jes Siiri:D!