lauantaina, joulukuuta 28, 2013

Kanatarinoita

Ennen joulua Mika haki mulle uuden kanan oman työpaikkansa lähettyviltä. Ihan vahingossa vaan selailin munanetin facebook yhteisöä ja siellä oli myynnissä sebright kukko valkoisena. Kirjoitin kommentin, jossa ihastelin rotua ja väriä ja tuumasin, että jos olis kana, niin hakisin heti pois. Kukon myyjä sitten tuumasi, että löytyy häneltä sebright kana myynnissä, tosin ruskean värinen.

"Hups." Ostin sitten kanan.

Viikon verran tämä pikkukaveri oli häkissä kanalassa, jotta hajut ja äänet tulevat tutuksi ja sitten yhdistin sen muuhun laumaan. Siitä tuli Claudia.


On se komia. Yleensä seisoskelee pyrstö ylempänä, mutta tän kuvaaminen on muutenkin vähän hankalaa. Ei se tahdo pysyä tämänkään etäisyyden päässä. Jos nojailen kädellä tuohon kuvassa näkyvään orteen, niin se tulee ja kiipeää kädelle istumaan. Tuo orrella oleva kolmikko on muutenkin tottunut nyt vähän erikoiskohteluun. Vanhemmista kanoista Hanna ja Tiuhti on niille vähän ilkeitä, joten ne ei kamalasti viitsi tuolla maassa kuopsutella. Käyvät syömässä ja pyrähtävät pakoon, kun Hanna ja Tiuhti tulee kohti. Mä sitten olen niitä säälinyt ja aina kanalassa käydessäni olen pitänyt ruokakippoja niiden edessä. Miksi mennä alas syömään, jos ruoka kerran tulee tänne ylös? Pulu, Kyyhky ja Claudia ovat  hyviä kavereita keskenään.

Ei kommentteja: