sunnuntaina, helmikuuta 23, 2014

Onko järkee vai ei...

Tänään yhdistetty yksitoista paria. Seitsemän abyparia ja neljä himalayaa.

FI MVA Maailman Narinari + Maailman Huippukondiittori (aby)
FI MVA Maailman Narinari + Maailman Kirjuri (aby)
Maailman Meteori + Juli (aby)
Maailman Meteori + Maailman Jonniewalkeri (aby)
Maailman Ufobongari + Wicked Witch (aby)
Maailman Eliminaattori + Maailman Kuplavolkkari (aby)
Maailman Wattimittari + Maailman Narri (aby)
Maailman Aleksanteri + Maailman Ihana Inkeri (himalaya)
Maailman Aleksanteri + Maailman On Kaveri (himalaya)
L&P Cavies Justin + Maailman Onnen Jemmari (himalaya)
L&P Cavies Justin + Maailman Vaihtoehtonuori (himalaya, crest ja nonself)

Nari+Huippis on suklaa+suklaa yhdistelmä. Ensimmäinen suklaavalio+suklaavalio, jos tarkokoja ollaan! Namskis. Kirjuri on kantaja+kantaja. Nariahan mun ei enää pitänyt käyttää, kun sillä on niin paljon jo poikasia, mutta nämä yhdistelmät nyt vaan tuntuivat hyviltä.

Meteori on meidän ikivanhoja "poikasia" herra on jo kolme vuotias ja saa tässä keväällä nyt useamman nuorehkon naaraan kaveriksensa. Pidän kuukauden ja vaihdan sitten urosta. Koko kevääksi meillä on Meteorille neitokaisia. Tarvii täyttää ruokakuppiin vähän Oxbown sekaan kauraa, jotta massa säilyy kaikesta urheilusta huolimatta. Kovin suuria odotuksia mulla ei ole tiinehtymisen suhteen, koskamonet Meteorin sukulaiset on tiinehdyttäneet kahden ikävuoden jälkeen nolla naarasta. Meteori on kuitenkin jo yli kolme, eikä ole naarasta nähnyt ennen tätä kun vain emonsa ja siskonsa.

Ufon ja Pikku-Saatanan yhdistelmä uusitaan nyt, koska ekalla kerralla tuli kyllä kieltämättä hieno poikanen, mutta mä en halua urosta (koska uroksena sen olisi pitänyt olla vielä parempi), vaan mä haluan naaraan ja mä haluan lilacin. Viimeksi tuli siis yksi brindle uros, joten nyt saisi tulla yksi lilac naaras.

Eli ja Kuplis oli itseaisassa ihan vahingossa huomattu pariskunta. Mä olin jotenkin ajatellut Eliä vaan lilacprojektille, mutta itseasiassa Kupliksellehan se on kiva mies.

Watti ja Narri olikin vähän kinkkisempi tapaus. Mullahan on Narrin sisko Nirri myös täällä. Molemmat on kivoja, mutta niillä on erilaiset virheet. Narri nyt päätyi tänne, koska koitetaan nyt sitten välttää enemmän niitä avoimia keskustoja. Nirri pääsee Meteorille jokusen viikon kuluttua.

Himiksistä eniten odotan jännityksellä Jemmarin ja Marengin (Vaihtoehtonuori) poikasten kasvua. Molempia naaraita on näyttelyissä moitittu eniten merkkien vaaleudesta, ja merkkien tummuutta ja kokoa Justinilla riittää parhaiten. Marenki lähtee takaisin sijoituskotiinsa neljän viikon päästä, joten etäkuulumisia tulee sitten vain. Maailman poikue siitäkin tulee, mutta perhe toivoi saavansa sijoitusmarsua juuri näin. :)

Inkerin hyvyyttä mä en osaa vieläkään arvostaa, paremmalta näyttää mun mielestä Kaveri, jos tyyppiä arvioi. Aleksin kanssa... No katsotaan, kaikkia ei voi Justinille laittaa, joten käytetään Aleksia. Ei kai se Aleksikaan huono voi olla, kun sekin on kumaa ja sertiä saanut.

Viiden viikon kuluttua luovutusvalmiita ovat urokset Maailman Narinari, Maailman Ufobongari, Maailman Wattimittari, Maailman Aleksanteri sekä L&P Cavies Justin. Nari, Watti ja Aleksi on saaneet sertejä, Narihan on jopa valio. Oikean kodin kohdatessa myös Eliminaattorikin voisi lähteä, mutta haluan option siihen vielä jatkokäyttöönkin itselleni. Ehkä. Viiden viikon päästä meillä on myynnissä todennäköisesti myös pari himalaya urosta, ne jotka tällä viikolla syntyivät.

Mutta alkaen 4.5, meillä saattaa marsulassa olla hieman tungosta. Jokainen naaras kun päättää pykätä mulle viisi poikasta, niin marsulan lukumäärä onkin pompahtanut ylöspäin yhdessä yössä 55 eläintä. Apua.

Katsotaan mitä ongelmia mä saan itselleni silläkin, että täytyy myös järjestellä nämä naaraat häkkeihin niin, ettei tule poikasten erottamisongelmia. Himmymamma ja abymamma voi olla samassa häkissä. Abyista Huippis voi olla esim Julin tai Jonnien kanssa, koska Juli ja Jonnie EI tee suklaata ja Huippiksesta ei pitäisi mitään muuta tullakaan. Mutta.... Apua.

Jos poikueiden kanssa menee kaikki hyvin, niin kesäkuun keskivaiheilla näitä saa sitten tulla noukkimaan omiin uusiin koteihinsa.

4 kommenttia:

Leeni kirjoitti...

Vau! Aikamoinen vauvaräjähdys tiedossa :)

M kirjoitti...

Oi jummi mitä häppeninkiä siulla tiedossa! :D

AidaD kirjoitti...

Jep.
No viimeviikolla syntyi tän vuoden eka poikue ja ennen noita on tiedossa nyt vain kaksi.

Pauliina kirjoitti...

Olin ihan tyytyväinen, että tässä mun vastaavassa tilanteessa tuli vaan niitä yhden ja kahden poikueita, eikä viittä jokaiselle emolle. :D Nyt jo seinät pullistelee...