keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2014

Buffyllä on takki

Tein sitten Buffylle takin. Mua ärsyttää ihan suunnattomasti, että noita "takkikaavoja" löytyy kyllä, mutta jos vahingossa kaavan tekijä on laittanutkin mittoja, niin ei ole aavistustakaan minkä kokoiselle kanalle se on tehty. Suurimmassa osassa kaavoja on vaan kuva siitä kangaspalasta ja se siitä. Mä kaipaisin ns.peruskaavaa tämmöiseen. Ompelijat tietää mitä se tarkoittaa. Eli toisinsanoen ohjeet olis paras tehdä siinä muodossa, että mittaa kanan ympärys, siipien juuren väli ja selän pituus. Kangaspalan leveys on kanan ympäryksestä x cm ja selän pituudesta x cm. Mut ei. Ei mitään aavistustakaan, että onko 40cm kanan ympäryksenä vähän vai paljon ja riittääkö 20cm peittämään selästä sen pahimmin poljetun kohdan. Mä olen niitä ihmisiä, jotka ei halua tehdä turhaa työtä. Jos en voi tehdä kunnolla, en tee ollenkaan. Mikään ei harmita enempää kun huonosti tehty työ.

Tässäkin nyt sitten kävi niin, että  se on sattumalta oikean mittainen pituudeltaan, mutta siipien välistä aivan liian leveä. Menee ruttuun, kun sidoin narut ympäri. No siitä oikeasta pituudestakin voidaan kyllä olla montaa mieltä. Katsotaan miten se on sen päällä aamulla, kun en varmaan osannut pukea sitä heti hyvin. Asettuu paikoilleen.

Tein lilan. Ei oikeen maastoudu Buffyn väreihin. Oliskohan sittenkin pitänyt tehdä vaaleasta kankaasta... Hmm... Buffy ei tykännyt takistaan. Se koikkelehti, levitteli siipiään ja oli ihan "omg, mä en voi liikkua!!!" Takkihan on puettu siis samalla tavalla kun ihmiselle reppu. Pienet hihnat siipien ympäri ja muuten se kangaspala vaan makaa selän päällä. Ei siis estä liikkumista millään tavalla.

Koko muu lauma perin järkyttynyt Buffyn uudesta asusteesta. Ko-ko-ko-koOOOOO, ko-ko-ko-KOOO... Pikku-Ukkokin alkoi kiekumaan tähän aikaan, vaikka yleensä se kiekuu aamulla ja päivällä. Silloinkin vain tarvittaessa.

Komea höyhenpeite on tosiaan entisensä. Yhtään en tiedä miksi, mutta älyttömän huolissaan mä en ole, koska joka puolelta on kasvamassa uutta sulkaa. Ilmeisesti on mahdollista, että kana saa sulkasadon niin, että kaikki tapahtuu yhtäkkisesti. Kai se nyt kutittaakin joka puolelta.

Kanat on herkkiä elukoita, vaikka monet näitä parjaa tyhmiksi. Kai se on mahdollista, että Buffy stressaa epäonnistunutta haudontaansa?

Ei kommentteja: