lauantaina, heinäkuuta 05, 2014

Kaakatuksia

Kanakuulumisia vaihteeksi!

Tässä touko-kesäkuussa neljälle iski hautomakuume ja me jäätiin likimain kokonaan ilman munia. Kanahan siis lopettaa munimisen pian haudonnan aloittamisen jälkeen. Jaa miksi? No ihan siksi, että kun tipuja kuoriutuu, niin kuoriutuisivat suurinpiirtein samoihin aikoihin. Myöskään haudonnan lopettamisen jälkeen eivät aloita munintaa heti, koska tipujen perässä juoksentelu ja niiden vahtiminen ja opettaminen on niin työlästä, ettei emo ehdi munimaan. No meille ei tälläkään kertaa tullut tipuja, mutta likimain munapula! :D Nyt tuleekin taas 4-6 munaa päivässä, että taas saa keksiä mitäköhän niistä tekisi...

Buffy oli yksi hautova, mutta nyt se ei ole uskaltautunut uloskaan kunnolla, kun se näköjään on kukkojen suosikkikana. Sen selkä on melkein sulaton ja vähän punottava. Se piileskelee pesässä, jos Ukko tulee sisälle. Kyyhky on myös kukkojen suosikkikana, kun sillä on uloimmat siipisulat kuluneet niin, että on sulkien ruodit näkyvillä.

Pululle on iskenyt hautomakuume uudelleen, mutta se pönttö ei tajua hautoa edes pesässä vaan se istuu maassa. Eikä se oikeastaan edes tajua hautovansa tyhjää, kun siltä ollaan nyt kylmästi viety munat pois. Tässä paikassa ei näköjään haudonnat onnistu, ni annetaan niiden yrittää uudelleen kun muutetaan. Uudet pesät on suunniteltu munanetin kuvista ja neuvoista mallia ottaen.

Jotenkin naurattaa nyt, kun katsoo tota ulkotarhaa. Mä olin niin tohkeissani, että suunnittelin ja rakensin HIENON ulkoaitauksen kanoille sillon viime kesänä. Öh... Nyt kun on satanut, eikä tossa ole katetta kun puoleen väliin, niin sehän on ihan pelkkää mutavelliä toinen puoli... Uuteen kotiin tulee superpaljon suurempi tarha, paljon korkeampi sekä kokonaan katettu. Valokatteeella.

Koskakohan sen ehtisi rakentamaan?

Ei kommentteja: