maanantaina, tammikuuta 25, 2016

Kuukauden marsu: Jaanuskan Plein Soleil

Nimi: Jaanuskan Plein Soleil
Syntymäaika 20.8.2010, eli kirjoitushetkellä ikää on 5,5v
Rotu: peruaani
Väri: white/goldenPleini tuli meille ridgeback projektia varten alkuvuodesta 2011. Jossain vaiheessa päätettiin, että panostetaan abessiinialaisiin ja jätetään ridgebackit pois. Satuin mainitsemaan Mikalle, että Pleini lähtee sitten takaisin Jaanalle poikasten tekoa varten, kun meillä ei ole tarvetta. Mika tuumasi, että Pleini ei mene minnekään. Eipä tosiaan lähtenyt. Se muutti silloiseen "eukkolaumaan", jossa meillä kaikki lemmikkimussukat asusti :)

Pleini rakastaa korkeita paikkoja. Kummalla puolella on pää, kummalla peppu? Vastaus myöhemmin.Tämä abyn ja peruaanin naama on sellainen, mistä mä tykkään. Mulla on ollut pari peruaania nyytityksessä ja ne on olleet ihan huippuhankalia. Ihania persoonia, mutta en mä ole saanut niiden tukkaa rullalle millään ilveellä. Kaikinpuolin kaunokaisia nämä peruaanit.

Pleini on ollut aina hyvässä massassa. Ulkomuotoluokkaan siitä ei ole, tai en koskaan edes koittanut, koska leikkelin sen tukkaa usein pyllystä. Pleini on uskomaton pissapylly ja se pissaa ja käy kyljelleen siihen kohtaan, joten kylkien kohdalle meinaa muodostua keltaista huopautumista. Pet-luokkaan olen ilmoittanut sen usein, mutta harvoin olen vienyt paikanpäälle. Sen peseminen on hankalaa, koska se ei puhdistu valkoiseksi. Ainoat kohdat, missä Pleinillä on väriä on nimenomaan nenä ja rasvarauhasen kohta. Se näyttää vielä oikein pissaiselta se pylly, kun siellä on väriä, joka ON samanvärinen kun pissan värjäämä. Tosin sillä on myös pissavärjäytymää, joten mä en ole ihan varma, että missä kohtaa se alkaa ja loppuu se pyllyn väriläntti. 

Pet-luokkaan mä olen sitten ajellut korvat ulko- ja sisäpuolelta karvanajelukoneella. Mä en ole KOSKAAN nähnyt kenelläkään marsulla näin karvaisia korvia. Onko se marsu ollenkaan? Etenkin sisäpuolella sillä on karvaa niin, että korvaa ei saa puhtaaksi ilman karvojen ajelua. Pleini on kyllä saanut tittelin Maailman Suurin Kakkakorva, koska edes mustakorvaiset marsut eivät tee niin paljoa törkyä korviin kun Pleini. Eli korvien koneajelu+putsaus kahteen kertaan kuuluu Pleinin näyttelyvalmistautumiseen ja sehän täytyy aloittaa jo viikko etukäteen, koska sellaista ronkkimista ei voi tehdä kerralla. Eikä näyttelyä edeltävänä päivänä, koska muuten korvat punoittaa ja se kiljuu tuomarille, kun "nyt ne näpit irti mun korvista".

Koneajelusta puheenollen meidän jokakesäinen naurunaihe on Pleinin klippaus. Paksu turkki ja lämmin marsula on oikeastaan sellainen yhdistelmä, että mä olen halunnut keventää Pleinin olotilaa. Sillä on todella tiheä turkki ja paljon karvaa, joten varmasti on mielyttävämpi olo vähemmällä karvalla.

Närkästynyt mulkoilu häpäisyn jälkeen. Jälki on epätasaista, kun käytin vain saksia.

Lattialle pudonneet ylimääräiset karvat.

Pari kertaa olen ajellut Pleinin myös koneella. Eräs hellekesä tässä jokunen vuosi sitten ja tuli kuvattua koko Pleinin muodonmuutos. Ensin saksilla suurimmat pois ja naamakarvat lyhyeksi ja loput koneella muistaakseni 6mm terällä (ehkä?). Pleinin turkissa on noita pyörteitä vähän joka suuntaan, niin sai kyllä ajella pitkään, että sai jotakuinkin tasaisen. Pleini oli monta päivää loukkaantunut ja eukkolauman kaverit meinasivat tikahtua kikatukseen. Kävivät nuuhkimassa ja pukittelivat pois. Taas nuuhkivat ja pukittelivat pois. Pari viikkoa tämän jälkeen repeilin joka kerta kun menin marsulaan kurkkimaan eukkolaumaa

Reppana.

Ai niin. Alkutekstin arvoituksen vastaus. Pää on vasemmalla ja peppu oikealla.
Pleinin tyylinäyte rennoista päikkäreistä.


2 kommenttia:

Leeni kirjoitti...

Voi Pleini! Ihana sottapytty :)

Marsan Gerbola kirjoitti...

Ensimmäisen kuvan monsteri on niin fashion, että se tuo mieleen Lady Gagan! :D
Toisessa on jokin epämääräinen takkupallo, en osaa tarkkaan sanoa, että kumpi on marsu?
Kolmannessa posettaa jokin etelämantereen eksoottinen mursuke. <3