sunnuntaina, elokuuta 15, 2010

Marsuhuoneen vuosihuoltoa osa 1

Marsuhuoneessa aloitettiin vuosipesu. Siis vuosidesinfioinnit ja puunaukset. Koko marsulaa ei pystytä kerralla puunaamaan, joten aloitettiin isommasta metallihäkistä.

Marsut bokseihin, virikkeet irti, kaikki teipit ja narunpätkät pois. Pohjalaatikot hinkkasin puhtaaksi ja kyllästin Virkonilla. Kolmisen tuntia pohjalaatikot kuivui pihalla. Kankaiset virikkeet pesukoneeseen, muoviset sai kuurauksen ja Virkonissa uinnin. Puisia en viitsi uittaa virkonissa, vaan kuuraus mäntysuovassa ja siihen päälle Virkonit. Isommassa metallihäkissä on pyörät alla, joten siirrettiin se keittiön puolelle pesua ja desinfiointia varten. Häkin kohdalta sain pesytä seinän (hyvin pissitty) ja lattian (erittäin hyvin pissitty). Lattiaa oon pessy kyllä säännöllisesti muutenkin, mutta ei sinne taakse pääse kunnolla hinkuttamaan, kun toi on kuitenkin matala ja siellä on häkin pyörät aina tiellä. Yksi ainut hämähäkki löytyi!

Ensi viikolla pienempi metallihäkki ja sitten puinen seuraavana.

Olin suunnitellut tätä koko kesän. Viime kesänä putsattiin tarvikkeet ja häkit perusteellisesti, kun muutettiin tähän kämppään. Perusteellinen vuoden välein tehtävä siivous ei muutenkaan ole huono ajatus. Foorumeita lukeneena, ihmiset ovat saattaneet lukea sienihysteriasta, joka aina aika-ajoin nostaa päätään (kerran tai pari vuodessa). Tämän keskusteluketjun innoittamana sain vihdoin aikaiseksi aloittaa tämän puhdistuksen. Meillä ei siis ole mitään epäilyjä mistään, mutta tosiaan yleisen marsulahygienian kunniaksi tämmöinen peruspuhdistus. Ja alkupotku persauksiin tosiaan foorumilta. Marsuillehan mä en nyt tehnyt yhtään mitään erityistä.

Ei kommentteja: