maanantaina, elokuuta 16, 2010

Pariskuntien päivitys

Onpas mulla ollu sivut päivittämättä. Ihan hävettää, että ne laahaa noin jäljessä. Sain päivitettyä nyt nämä pariskunnat, joita on tullut yhdistettyä
:36:

21.5.2010 Piwers Alfonso + Eternity (aby)
Suklaakantaja ja lilac kantaja. Eternityllä on tosin mahdollista kantaa myös suklaata, kun sen isä (Arttu-pappa) on jättänyt jälkeläisiä, joista on putkahtanut suklaata. Vielä(kään) ei näy vauvamasua. Alfonso muutti pois 26.7, joten 4.10 olis viimeisiä mahdollisia synnytyspäiviä. Ehkä mä en vielä vaivu epätoivoon...

29.5.2010 FIN + S MVA Nikean Jämä + Maailman Corianteri (aby)
Corianterilla on mun mielestä jo vauvamasu. Pieni sellainen. Kädet kyynerpäitä myöden ristiin kaikki! Jämä kuoli 5.8, joten tästä uroksesta ei vauvoja enää voi saada.

12.6.2010 FIN MVA Maailman Chrysleri + Maailman Gangsteri (aby)
Super-Craisu ja Bad-Gangsteri. Vielä ei vauvamasua näy, mutta pyllystä sai kyllä leikellä karvoihin takertunutta töhnää... Craisu muutti pois vasta 8.8.

12.6.2010 Eureka + Friidu (aby)
Täällä potkitaan. Ja hurjasti. Pikku-lilaceita odotellaan. Friidu loikkii vieläkin erittäin ketterästi pitkin tasoja (alas hypätessä on kyllä pieni maanjäristys). Friidulla tulee täyteen 10 viikkoa 21.8, joten sen jälkeen voi ryhtyä syömään kynsiä.

28.6.2010 FIN + S MVA Nikean Jämä + Maailman Hui-Hiippari (aby)
Hiipparin laitoin melkein heti urokselle uudelleen synnytyksen jälkeen. Toivotaan että olisi tiine, vielä on mahdoton arvailla.

30.6.2010 Wallhamra Soul + Maailman Lumppari (aby)
Sijoituspentue Jaanan luona! Kuulemma tiine on! Jänskättää! Suklaa+mahdollinen suklaakantaja. Toivotaan, että tulee hienoja pentuja!

7.7.2010 FIN MVA Maailman Chrysleri + Wallhamra Åla (aby)
Söpöjä suklaakantajia tiedossa! Vielä en osaa sanoa onko tiine.

8.8.2010 NordV-09 FIN & SWE MVA Maailman Barbaari + Maailman Ohittamaton Omppuri (aby)
Sijoituspoikue Jenskun luona. :) Barbaari oli aloittanut Tehtävän kuulemma perin suurella tarmolla.

8.8.2010 Wallhamra Soul + Maailman Lemppari (aby)
Lumpparin täyssisko samalle urokselle.

8.8.2010 Maailman Itkupotkuraivari + Maailman Raggari (aby)
Lilac projekti pääsee vihdoin etenemään. Suunnitelmissa oli pientä epätoivon makua tässä jossain vaiheessa, kun kaikki olivat sukua toisilleen, kun joko isä oli Arttu-pappa tai sitten ainoa sopiva uros (värin kannalta) olisi Arttu... Tässä siis Raggarin emä ei liity lilac-projektiin mitenkään ja isä Valnut ei ole mitään sukua Artulle! Jihuuuu!!! Potkiksen isä on siis Arttu. Ja tämän yhdistelmän lapset menee jopa rekisteriin! Nippanappa, mutta menee silti. Mun kasvatuksen tavoitteista yksi askel eteenpäin.

13.8.2010 Maailman Itkupotkuraivari + Damtorps Shaelynn (aby)
Sissin ensimmäinen sulhoehdokas oli Potkis, mutta Suuri sattui tulemaan meille visiitille samalla, niin planB käyttöön. Nyt sitten kokeiltiin vielä Sissin imettäessä ensikertaa täsmäastutusta. Sissi huristeli kovasti häkissään, joten siirsin sen yöksi Potkiksen luokse. Ja omaan laumaan aamulla. Katsotaan osuiko vai ei. Parin viikon päästä sen voi siirtää Potkiksen seuraksi ihan asumaan, kun napero on vieroitettu.

15.8.2010 Wallhamra Soul + Donna (aby)
Donna on ihan uutukainen. Se tuli meille hieman paikkaamaan näitä naarasmenetyksiä. Kuulemma erittäin hyvä mamma ja äärimmäisen hienosti hoitanut poikasensa. Toivotaan että tämänkin. Ikää on naaraalla jo melko paljon, joten kovin kauaa en pidä uroksella. Jos ei tiinehdy, niin sitten ei ole tarkoitus enää mammailla.


Tämän vuoden puolella vielä tulevia suunnitelmia:

Flashforward + Maailman Quicksilveri (ridgeback)
Ridgeback projekti etenee. Silveri on vielä aavistuksen nuori, joten saa luvan hetken verran vielä odotella sulhoaan. Toivotaan hyvää harjasta ja hyvin vähän rusetteja. Veksillä rusetteja on, mutta Silveri on kaikinpuolin mallikelpoinen.

Maailman Kaarle Suuri + Ariana (aby)
Ariana on Donnan tytär ja sillä on Tanskalainen isä. Ihan erisukuinen. Suuri tulee meille taas visiitille. Jee. :) Mukava herra.

Charmtrollets Orion + Maailman Matahari (aby)
Tämä on kanssa sekoilujen sekoilu. Tarkoitus oli ottaa Orion meille nyt jo lainaan, kun Mataharilla on jo riittävästi ikää ja kokoa. Sattui kuitenkin olemaan todella todella todella superkuuma näyttelypäivä ja totesin, että enhän mä voi Orionia Matahrille laittaa, kun molemmat on roaneita. Mut joo. Matahari ei oo roan. Jostain syystä helle pehmitti pään ja näin mielessäni vain Artun. Huvittavinta tässä on se, että Arttu ei ole edes mitään sukua Mataharille, että mistä se mun päähän pulpahti. Huoooh. Pitäisi vain uskoa muistiinpanoja, niin tämäkin pariskunta olisi jo yhdistetty. :D

Pääsen tällä määrällä miettimään M-nimiäkin uudelleen!!!
Miksi näin monta poikuetta ja miksi näin monta naarasta uudelleen uroksille? Mun kasvatusta seuranneet arvaavat kyllä. Tiineysmyrkytyksiä on ollut niin paljon, että jalostuksellisia takapakkeja on tullut paljon. Voi olla, että kaivan verta nenästäni, koska kakkospoikueet ovat meillä tupanneet epäonnistua kahta poikkeusta lukuunottamatta. Mä teen kaikkeni, että nämä onnistuisivat. Voi olla, että hukun poikasiin. Voi olla, että hukun eläinlääkärin lopetuslaskuihin. Haukkaanko nyt liian ison palan, kun on näin paljon yhdistettyjä pareja? Mulla on vielä nyt kesällä syntynyt hyviä urospoikasia niin, että on ollut pakko jättää uroksiakin kotiin isosti. Jos jompaankumpaan vaihtoehtoon täytyy hukkua, niin mieluiten siihen ensimmäiseen. Sillon olen sentään iloinen hukkuessani. XD

Tämän urakan jälkeen marsulassa pistetään talvilevolle ja tyhjennetään marsulaa kevättä varten. Ainakin Corianteri, Gangsteri, Friidu, Oona, Lemppari, Sissi ja Ariana tulee myyntiin poikueidensa jälkeen. Näyttelyistä kiinnostuneelle Corianteri ja Sissi olis tosi hyvät valinnat. Miksei Gangsterikin, kun se on ensimmäisen tiineyden jälkeen karkeutunut hurjasti. Se on vain kovin pieni, ettei tuomarit oikein tykkää sellaisesta.

Ei kommentteja: