maanantaina, huhtikuuta 15, 2013

Himalaya poikasia!

Satuinpas marsulaan kerrankin tismalleen oikeaan aikaan.

Chablis supisteli ensimmäistä poikasta ulos, kun mä tulin. Vähän se näytti vaikealta. Yleensä synnyttävät kääntävät itsensä niin, että poikanen syntyy alle. Chablis taisi olla niin "täynnä" poikasia, ettei se ihan taipunut, vaan se suurinpiirtein istui syntyvän poikasen päällä. Ei ihme, että on vähän vaikea punnertaa vielä melko isokokoistakin poikasta ulos.

Avitin pikkuisen ja Chablis vaikutti perin kiitolliselta, kun poikanen oli ulkona. Veti henkeä silmät suurina, joten mä hoidin sitten pennun pikapuhdistuksen nenästä ja päästä sekä varmistin, että on ylipäätään hengitystiet auki ja elossa. Siinä vaiheessa sitten Chablis otti pikkuisen puhdistettavaksi. Onneksi oivalsi. Siinä jännitin vieressä, tuleeko vielä miten monta lisää. Masussa oli selkeästi vielä elämää. Joku hakkasi mamman kylkeä. :D :D

Toisen pennun kohdalla oli tismalleen sama, että jouduin avittamaan ulos. Tämä kaveri oli aivan valtaisan kokoinen, joten tuskin tätäkään Chablis olisi saanut elävänä ulos, ilman mun apua. Kolmas putkahti pihalle niin liukkaasti, että olin justiinsa saanut toisen palautettua häkkiin, kun kolmonen oli ulkona.

Chablis alkoi oivaltamaan putsauksen päälle tosiaan hieman hitaasti, mutta nyt kun kävin kurkkaamassa pari tuntia syntymästä, niin se on hyvin tomera.


Tältä ne nyt näyttää.
Kaksi naarasta, yksi uros.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihania himmyvauvoja <3

Janette kirjoitti...

Ooi kun suloisia:)!..