maanantaina, marraskuuta 18, 2013

Marsuonnea

Monta kertaa on pitänyt kirjoittaa siitä kivasta fiiliksestä, joka on usein marsulasta lähtiessä.

Nyt viimeaikoina kaiken kamalan kiireen takia tuo fiilistely on jäänyt kokonaan pois. Marsujen hoitaminen on koko kesän ollut vaan jäätävää rutiinia. Törkee kiire. Miljoona muutakin asiaa tehtävänä ja jatkuvasti kasvava univelka. Ovi auki, heinät sisään, pelletit kuppeihin, vedet vaihtoon (kaikki syö, hengittää ja liikku, hyvä), ulos ja ovi kiinni.

Tänään taas pitkästä aikaa istuin "marsumeditoimassa" varmaan puoli tuntia ihan vaan tekemättä mitään. Mulla on keltainen korkea jakkara, jossa voin istuskella ja katsella ylähäkkejä. Sitten on matala pikkujakkara, jolla istuessa näkee alahäkit. Kaikki marsut olivat puhtaissa häkeissä. Mussuttivat leuat heiluen heinää ja pellettiä. *rousk, rousk, rousk, rousk* Joskus joku tuli häkin reunalle ihmettelemään mitä mä teen. Välillä piti nahistella laumatoverin kanssa, ettei vaan toinen syö täyttä kuppia tyhjäksi. Tai kaveri syö sen parhaan heinänkorren! Tai justiinsa tismalleen janokuolema iskee sillä hetkellä, kun lajikumppani on juomapullolla... Laumaelämää!

Sitten heinien rapinasta iloistuneena joku sinkoaa suoraan heinäkasaan ja KABOOOM!!! Räjäyttää sen heinäkasan ympäri häkkiä. Naapurihäkit saa pukittelukohtauksen. Vastapäätä joku näkee ilorallit ja se tarttuu. Kohtapuolin marsulassa on käynnissä puolikas maanjäristys, kun kaikki 94kpl sätkyttelevät vallattomasti ja esittävät onnentanssia.

Kunnes tuli nälkä. Laumat kerääntyy jälleen pellettikipoille tai (levitettyjen) heinäkasojen äärelle.

Aino muuten on ottanut Generaattorin lempimarsukseen. En tiedä miksi. On varmaan sopivan matallalla (samalla tasolla on kyllä kaikkien muidenkin häkkien alakerrat) tai Gene kerjää riittävästi (niin kerjää kyllä kaikki muutkin). Mutta Aino etsii maasta heinänkorren, sellaisen missä on tähkä. Pienet sormet kääntävät heinänkorren niin päin, että tähkä menee häkin kaltereiden välistä sisään. Generaattori syö kaikki Ainon tarjoamat heinät. Pus.

1 kommentti:

M kirjoitti...

Ihanaa, että siulta löytyi aikaa ihan vain olemiselle. Se -jos jokin- tekee kiireen ja hektisyyden keskellä höpöä. :)