keskiviikkona, tammikuuta 21, 2015

Väliinputoaja väliaikakisa

Mitä ovat väliaikakisat?

Väliaikakisat ovat jääneet pahasti varjoon näyttelyissä. Se pakollinen paha. Ai niin. Onko meillä väliaikakisaa? Onko kukaan muistanut tarvikkeita? Pidetään se viimeisenä, kun ei muuten ehdi. Pitikö muka tuloksetkin kirjoittaa muistiin? Ja sittenkin väliaikakisa unohtuu monesta näyttelystä kokonaan. Se on vain väliaikakisa.

Väliaikakisa on kiva pieni lisä näyttelypäivään. Onhan marsuelämä paljon muutakin kun näyttelypöydällä kököttämistä. Väliaikakisoihin voi osallistua kaikki näyttelyssä olevat marsut. Ei tarvitse osallistua pet-luokkaan, vaan voi olla ihan ulkomuotoluokankin marsu.

Syöntikisa:
Kaikessa yksinkertaisuudessaan annettu herkkupala täytyy syödä niin nopeasti kun mahdollista. Omistaja saa seistä tai istua. Marsu voi olla sylissä, jalkojen päällä, lattialla tai pöydällä. Omistaja saa pitää herkusta kiinni tai antaa se kokonaan marsulle. Syöntikisoja on järjestetty monella herkulla: kurkku, porkkana, omena, paprika, selleri ja persilja.

Persiljaralli:
Ei-niin-ralli. Pieniä paloja persiljaa pistetään pienen matkan päähän toisistaan. Marsu laitetaan persiljajonon päähän ja otetaan aika ensimmäisestä viimeiseen. Marsua saa nostaa persiljalta toiselle, jos se ei kävele itse, mutta kaikki pitää syödä. Tämä vaatii järjestäjältä pidempää pinnaa, joten yleensä syöntikisa on ihan pelkkä syöntikisa. Nopein siis voittaa ja tämä on muistaakseni toteutettu niin, että järjestäjä ottaa jokaiselle marsulle ajan erikseen ja sitten "aikavertailun" kautta selviää voittaja. Sinänsä hauska, että jännitys todella säilyy palkintojen jakoon saakka.

Pariluokka:
Kaksi mahdollisimman samannäköistä marsua esitetään vierekkäin. Yhdennäköisin pari voittaa. SMY:n näyttelysäännöissä sanotaan, että tämän luokan tuomaroi pet-tuomari. Kaikki muut väliaikakisat voi tuomaroida kuka tahansa. Marsujen ei ole pakko olla saman omistajan marsuja, joten rohkeasti kysymään muilta, jos näet edes sinnepäin samanlaisen marsun kun omasi.

Yhdennäköisyyskisa:
Itse en ole koskaan ollut todistamassa yhdennäköisyyskisaa, mutta jostain vanhasta MarsuMagzinesta taisin lukea tällaisesta kisasta. Tarkoitus oli siis arvioida omistaja+marsu yhdennäköisyyttä. Kultakutri omistaja+marsu ja marsulla punainen lauta, omistajalla punainen paita jne jne.

Pukukisa:
Yleensä ennalta on annettu joku teema, mutta ei ole välttämätöntä. Marsuilla puvut, joista hauskin, taidokkain tms voittaa. Tarkoituksena on myös se, että marsulla on puvussaan mukava olla. Näitä on järjestetty usein ja täytyy ihailla ihmisten nokkeluutta, pitkäjänteisyyttä ja kädentaitoja. Puvut ovat hienoja ja hauskoja. Hyvin usein myös pukukisan lautaan on nähty valtavasti vaivaa, jotta puku ja lauta sopivat yhteen täydellisesti.

Mitäs muita kisoja voisi keksiä?
Komeimmat viikset?
Korkein pyllytöyhtö?

Marsut saavat väliaikakisoista pisteitä. Voittaja saa aina 5p ja siitä seuraaville aina yksi vähemmän. Vuoden lopussa toimikunta palkitsee vuoden väliaikakisamestarin! :)

Väliaikakisoina on ihmisille järjestetty piirustuskilpailua, taidekilpailua ja valokuvauskilpailua. Toki nämä kilpailutyöt tehdään kotona etukäteen ja näyttelypaikalla sitten on yleisöäänestys ja tuomarointi. Niitä on ollut muutaman kerran. Omistajille on kerran ainakin järjestetty myös omenankuorintakilpailu. Mä voitin sen. :D :D Sen takia se on jäänytkin mieleen. Voisiko mahdollisesti järjestää myös omistajien omenansyöntikisan?

2 kommenttia:

sanni kirjoitti...

Eikös ruotsalaisilla oo se joku juoksukilpailu jossa marsut juoksee kurkun perässä jota vedetään narulla? Näyttää hurjan hauskoilta kuvat joita on tullut nähtyä :) Tosin on vissiin periaatteessa aika samanlainen kun tuo persiljaralli.

AidaD kirjoitti...

Ai niin! On joo "marsvins race". Enemmän tai vähemmän vauhdikas laji, mutta tosi hupaisa. :D Pitäiskin koittaa sellaista meillekin!