sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2015

Lahden näyttelyt

Mun osalta Lahden päivä oli ihan kamala. Aamulla herätessä tunsin olevani totaalisesti jumissa lonkista ylös niskaan asti. Alkava päänsärky kuitattiin särkylääkkeellä ja kahvilla, vaikka eipä se selkäkipu mihinkään panadolilla kadonnut. Näyttelyyn päästyä arvostelut alkoi ihan hyvin, mutta päivän edetessä mulle tuli tosi tosi tosi huono olo. Meinasin yrjötä, kun haistoin ruuan. Ei kyllä ollut edes yhtään nälkä. Harmittaa ihan vietävästi, koska olis ihanaa käyttää kunnolla aikaa marsujen tutkimiseen ja niiden rapsutteluun. Nyt kun oli niin vähän marsuja, niin olisi oikein hyvin ollut aikaa tutustua jokaisen marsun persoonaan.

Nyt oli niin huono olo viimeisten marsujen kohdalla, että oli pakko käydä maate viimeisten marsujen välissä. Tuumasin, että ONNEKSI ei ollut enempää marsuja ilmoitettu. Ja onneksi oli poissaolijoita. Jos näyttelyssä olis ilmoitettu 30-40 marsua, ni olisin kyllä joutunut sanomaan, että joku muu tuomaroi loppuun. En loppujenlopuksi oksentanut, mutta makasin siellä takana jalat ylhäällä ja yritin samalla venytellä selkää. Ehkä oli selkäkivusta johtuva kuvotus, ehkä mahatauti. En tiedä. Illalla kotiinpäästessä tuli kunnon kuume. Ai kamala, mikä olo.

Omista marsuista ulkomuotoon osallistui himmyt Mysteeri ja Marenki. Abyista suklaapojat Tsaari ja Cum Laude. Tsaari sai Dortelta kuman ja Marenki sai Dortelta sertin ja rop1. Tosin rop1 ei nyt ole kovin ihmeellinen, kun se oli ainoa kuvioitu crestillinen. Mutta jokatapauksessa. Meidän historian ensimmäinen crestiserti! :) :)


Marsujen kurkunsyönti
1. Lemmenkipinä
2. Almond's Hazy Shade of Winter
3. Anemone's Tare Karvanen
4. Vili Waffle
5. Xulo

Pariluokka
1. Xulo + Vili Waffle


PET- Aida Depner

Kuma:
Anemone's Turbo
Lemmenkipinä
EPET Matlock
Aniaras Ukko
Like A Toy Solider
Caviecares Penny
Almond's Hazy Shade Of Winter

TS: Anemone's Tare Karvanen
Maailman Paras Pörrö: Snowfall's Dead By Sunrise

PPM1 VVpet4-13 EPET Adina
PPM2 Flying JätkäPET - Saija Rajamäki

Kupa
Goldhill's Picasso

Kuma
EPET Jaanuskan El Ponzo Villa
Lemmenkipinä
Matlock
Lumikki
Caviecares Penny
Adina
Aniaras Ukko

TS: Gusty
Maailman Paras Pörrö: Aniaras Ukko

PPM1 VVpet4-13 EPET Adina
PPM2 EPET Jaanuskan El Ponzo Villa

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olen pitkään miettinyt että voiko eläinkaupan marsuja viedä näyttelyyn ja paljonko se maksaa yms. Voisitko kertoa?

AidaD kirjoitti...

Voi tuoda. :) Pet-luokka on tarkoitettu kaikille lemmikkimarsuille riippumatta siitä, missä ovat syntyneet. (Poislukien satiiniturkkiset marsut, terveyssyistä.) Ilmoittautumiseen tarvitsee tietää vain marsun nimi, suurinpiirtein ikä, sukupuoli ja omistaja. Pet-luokassa arvostellaan siis marsun kuntoa, valmistautumista näyttelyyn (eli miten hyvin marsu on puunattu) sekä käsiteltävyyttä. Näyttelymaksut vaihtelevat eri yhdistyksillä. On olemassa paikallisyhdistyksiä, jotka järjestävät näyttelyitä kaikille eri lemmikkijyrsijöille ja -kaneille sekä sitten on Marsuyhdistys, joka pääasiassa järjestää vain marsuille näyttelyitä. Maksut löytyy näyttelykutsuista tai näyttelyohjeista. Monilla yhdistyksillä näyttelyihin ilmoittautuminen on halvempaa, jos olet jäsen, mutta jäsenyys ei ole millään tavalla pakollista.
www.marsuyhdistys.net löytyy tulevat tapahtumat ja näyttelyt. Tervetuloa! :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos paljon! Olen miettinyt vieväni marsuni ihan vain kokemuksia hakemaan.

AidaD kirjoitti...

Rohkeasti mukaan vain. :)