torstaina, maaliskuuta 05, 2015

Marsujen hassuja tapoja

Meidän teinikloppipojat siirtää oman mökkinsä aina ruokakupin päälle. En tiedä kuka niistä sitä tekee, vai ovatko laumana sitä siirtämässä. Se on ihan sama kummassa päädyssä ruokakuppi on tai kummassa päädyssä mökki on. Joka kerta kun tulen marsulaan, kuppi on mökin alla. Kuppi on tosi painava keraaminen, että sitä ne ei siirrä, vaan nimenomaan kevyttä muovikoppia. :D

Puolet laumoista heittää ruokakuppinsa aina ympäri tyhjentymisen jälkeen.

Sanotaan myös, että marsut eivät osaa kuoria. No, ei ne varsiaisesti osaakaan, mutta on niillä taitava suu. Mä olen syöttänyt Oxbowta ja kauraa sekaisin. Osa laumoista syö kaiken, osa syö ensin kaurat ja osa syö ensin Oxbowt. Nyt Oxbowherkuttelijat ovat oppineet syömään myös kauraa. Kahdessa laumassa kauranjyvät on syöty tyhjiksi niin, että ovat syöneet jyvän ja kuppi on täynnä kuorenpuolikkaita.

Laitoin toissapäivänä ison tarjottimen täyteen ohranjyviä itämään. Saavat marsut pian herkkuja. Mä NIIN fiilistelen jo tulevaa kesää. Kanat oli vuosi sitten jo ulkoilemassa, mutta nyt on vielä tarha niin täynnä lunta, ettei ihan vielä ole sinne asiaa.

3 kommenttia:

Leeni kirjoitti...

Vai ettei kuoret kelpaa :D Sun marsut on ovelia!
Eukko osaa siirtää ruokakupin mökkiin mattojen päällä, ei varmaan purun päällä onnistuis. Se vetää kupin ylähampaiden avulla peruuttaen yhteen mökkiin :)

AidaD kirjoitti...

Ai teilläkin kuppi pitää viedä mökkiin! :D :D Kai se pitää vaan varmistaa, että ruoka on tallessa, ettei kukaan muu syö sitä. Meidän poikien mökissä vaan on se huono puoli, että siinä on kaks sisäänkäyntiä. Joku voi tulla toisesta ovesta samoille apajille. :D :D

anna kirjoitti...

Meillä Kutvonen vie kans ruokakupin tosi usein mökkiin, pari kertaa oon yllättänyt sen itse teosta. :D Näköjään onnistuu myös purun päällä toi siirtely haha.