lauantaina, heinäkuuta 18, 2009

Pulinaa

Marsut on saaneet häkin täydeltä tuoretta heinää, kuivan heinän kulutus on aika minimaalista. Mammalauma syö ja juo kaiken minkä ne näkee. Ihan sama vaikka miten paljon laittais. :D Mammalaumassa on kyllä paljon syöjiäkin. Näkyy häkin likaantumisessa samalla tahdilla. Poijaat syö kans kaiken. Tai kyllä ne ronkeleita on. Ne kiskoo melkeen kaikki alas ja syö lehdet. Heinänkorret jää. :D

Impaktori+Emperori häkki on ollut nyt pyyhe / matto / pissalaatikko kokeilussa pari viikkoa ja ihan hyvältä vaikuttaa. Juju+Gaattori pääsi samaan kokeiluun mukaan viime siivouksessa. Marsulan jätteen määrää on pakko vähentää jotenkin, kun taloyhtiössä on hurjasti pienempi roskis kun edellisessä. (Edellisessä asukkaita 27 huoneistoa, tässä 10...) Toivottavasti tuo pyyheprojekti tuottaisi tulosta. :)

Muuttoevakosta tuli Milla, Brianda ja Violetta kotiin ja voi missä kunnossa. Brianda ja Violetta meni siis synnytyksestä vielä vähän toipilaina ja hoikkina ja Milla timminä tyttönä. Nyt Brianda ja Violetta on niin hienoa pakettia että. Milla on saanut massaa hyvin eikä ole pelkkä timmi, vaan suoranainen tiiliskivi. Kaikilla turkki kiiltää ja kimaltaa eikä juuri karvaakaan lähde irti. Niitä oli paapottu siellä yli kaiken. :) Tuoretta heinää annettu monta kertaa päivässä, voikukkaa, apilaa, kaikkia lehtiä ja muita (valtavan) pihan antimia myöskin. Aina oli "nuhjaantuneet" korjattu häkistä pois ennen seuraavien laittoa. Papanat oli kerätty käsin pois kait joka ilta ja pissakohdat kans. Purut vaihdettu kokonaisuudessaan kerran viikossa.
Paluu arkeen. :D Passaus päättyy, vaikka miten kiljutaan.

Millalta repeytyi kynsi ikävästi. Se sai hepulin ja ryhtyi räpiköimään nostettaessa, niin kynsi taisi siinä osua häkin reunaan tai tarttua paitaan. Mulla oli paita ihan veressä.

Meidän uusi häkki vietiin torstaina maalaamoon. Ensi viikolla se saadaan toivottavasti maalauksesta. :) Sit saa poijaat hyvät oltavat. Tai toisinsanoen: pojat saa tyttöystäviä. :)

Pareista ollut pohdintaa muutenkin. Nyt justiinsa ei ole ollut tilaa vaihdella laumoja niin, että voisi pareja muodostaa, mutta kunhan uusi häkki tulee, niin Ruotsiin Nordicissa lähtevä Breezeri saa kumppanikseen Tara-tyttösen. Aniara´s Kelpo Kalle koitetaan parittaa Corianterin ja Defenderin kanssa. Kalle tosin saattaa olla jo kykenemätön, mutta Corianteri ja Defenderi on niin nuoria, että saavat asustaa Kallen kanssa pitkälle syksyyn ennenkun vaihdan toisen uroksen jos mitään ei tapahdu. Nordicin jälkeen yhdistetään kotiutuva Alfonso Berbeeriin. :)

Yhdeksän pienokaisen paperit odottelevat postiin vientiä. :)

Ja Nordic.
Jänskättää jo. Varasin huoneen sieltä näyttelypaikan majatalosta. Täältä olis tyrkyllä lähtemään 18 marsua näytille. Näitä uusia näyttelytettäviä enimmäkseen. Se on vielä la-su näyttely, niin tekisi mieli viedä kaikki mahdolliset. Mut en mä 18 eläintä ikinä jaksa puunata näyttelykuntoon. Viis olis siis menossa jo pelkästään pet luokkaan. Muitakin vois viedä pettiin. 14 marsua mulla on mahdollisuus kuljettaa, kun enemmälle määrälle ei ole bokseja. Ketä mä otan mukaan ja ketä mä jätän rannalle? Välillä päähän ilmaantuu ajatus, että kehtaanko mä mennä sinne ollenkaan, mutta ei kai se pitää jonkun pelastaa muut viimeiseksi jäämiseltä. :D Noh, voittamaan sinne mennään vaikka mä kyllä hypin riemusta, jos sieltä yksikin serti tipahtaa.
Oletan tietty, et abyja tuo muutkin kun mie.
Nordic päivälle ilmotan vaan nää mun silmään paremmat ja sunnuntaille sitten kaikki (11?) abya ja ridgebackit. Mut entä jos mun silmä sanoo jotain muuta? No sunnuntaina ketuttaa sitten, että meni väärinpäin. :D Opinpahan. Toivottavasti Ferraari ilmaantuu Nordiciin kans. Se on siis Millan tytär, joka on sijoituksessa Hämeenlinnassa.

Pui.

Ei kommentteja: