sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Brittimarsut

Noniin. En oo kovin paljoo vielä kirjottanut noista Englannista tulleista marsuista. Nää tuli siis Nordicista kotiin. Sieltä tuli siis yksi naaras ja kaksi urosta. Joku virhe oli käynyt jossain päässä, kun olin pyytänyt kahta naarasta ja yhtä urosta. Hukun uroksiin muutenkin. Toisaalta ei harmita, kun noi on hyviä.

Urokset on veljeksiä ja ny 9vko. Naaras on 4kk ja aika kivan kokoinen. Mietin josko laittaisin sen urokselle jo vielä tänä syksynä... Hmm...

Niillä ei ole sukutauluja eikä nimiä. Englannissa siis sukutauluista ei (harmi) pidetä juuri mitään kirjaa. Niitä ei vaadita kai missään. Eikä rekisteröintiäkään ilmeisesti harrasteta... Harvat kasvattajat tekevät sukutauluja, joten sentään joku asia jossa suomalaiset marsuihmiset ovat brittejä edellä. Hih. No sukutaulujen puute harmittaa, mutta sinänsä sillä ei ole juuri väliä mun päätöksiin tällä hetkellä. En kuitenkaan ollut suunnitellut laittavani niitä yhteen, vaan ennemminkin sekoittelen niitä näiden suomalaisten ja ruotsalaisten suklaiden kanssa mitä mulla täällä on jo valmiina.

Kaikki ovat väreiltään cholate brindle. Ihania kerrassaan. Toinen uros on naaraan kanssa melko saman näköinen, mutta urokset on keskenään erinäköiset. Rusetit on niillä kaikki tallella (eli mun pääasiallinen toive toteutui), ne on selkeät ja harjat on selkeät. Rusetit ei oo ihan linjassa, mutta niillä ei ole tuplia. Turkki on etenkin pojilla vielä tosi lyhyt, mutta voi johtua iästä. Kaikki on myös tosi pehmeitä, mutta en mitään piikkisikoja odottanutkaan. Nää täyttää mun odotukset miljoonakertaisesti! Asettelemalla kaikkien turkeista saa tosi hyvät!

Mä saan keksiä näille myöskin siis nimet... Ehdotuksia otetaan vastaan, mutta tässä on muutamia pohdintoja. Vähän mytologiateemaa kenties, keskiaikaa, ritariglamouria jne.
Chamber Jewel, naaras
Kingdom Knight, uros
Kingdom Fight, uros

Hmm... En oo vielä viittinyt kiusata niitä kuvaamisella. Enkä oo käpälöiny hirveesti, kun ne on vielä seurannassa ja "karanteenissa".

Osaavat kyllä hienosti jo kiroilla suomeksi... Mitäs muuta se aby opettelisi ensimmäisenä? ;)

Ei kommentteja: