lauantaina, syyskuuta 11, 2010

Nordic 2010, lauantai

-Herätys laivassa ja aamupala siellä. En oo koskaan aiemmin syönyt laivassa aamiaista. Oli hyvää.
-Bussikyyti näyttelypaikalle.
-Eläintentarkastus.

Tänään oli vuorossa nuorten omistajien ulkomuoto, nuorten omistajien pet sekä Nordic 2010 Pet. Myös taidekilpailu oli.

Täytyy nyt heti antaa pahaa palautetta. Kaikki kuulutukset ruotsiksi. Ei kuulutuksia englanniksi. Minä ymmärrän ruotsia huonosti. Tuli todella epätoivottu olo - persona non grata - kun ei kieliasiaa oltu huomioitu mitenkään. Tällaisessa tapahtumassa olisi todella tärkeää, että kaikki eläinten omistajat ja näyttelyvieraat tietävät mitä tapahtuu, missä tapahtuu ja koska. Paikalla oli vieraita espanjasta, englannista, saksasta ja taisin kuulla myös venäjää. Tanskalaiset pystyivät kuitenkin ymmärtämään ruotsia, mutta MINUN mielestä oli erittäin epäkohteliasta olla puhumatta englantia.

Nolointa ikinä ruotsalaisille oli se, että palkintojenjaossa lauantai-iltana jaetaan palkintoja pitkään niin, että suomalaiset ei ymmärrä sanaakaan. Palkintoja vaan jaetaan ja jaetaan ja jaetaan ja ruotsalaiset ja tanskalaiset taputtaa. Ja taas jaetaan lisää palkintoja. Kyllä meistä jokainen ymmärtää mitä "första, andra, tredje" tarkoittaa, mutta siihen se jäikin. Kuka sai palkinnon? Miksi joku sai palkinnon? Minkä luokan palkintoja tässä jaetaan? Miti käydä sanomassa, että puhu englantia myös. Hävetkää ruotsalaiset!!!

Järjestelyt oli muuten todella hienot. Marsuille oli paljon porkkana, kurkkua, kaalia, pellettejä, myslisekoitusta, kauraa ja heinää. Näyttelyhäkeissä oli purua valmiina. Kuulutukset oli hienot (paitsi se kieliongelma). Siellä oli siis juontaja, joka kulki langattoman mikrofonin kanssa ympäri näyttelypaikkaa ja kuulutti siellä aina ajoittain, että missä vaiheessa näyttely etenee ja kuka tuomari tuomaroi mitäkin. "Seuraavaksi pet luokassa naaraat 5-8 kuukautta". Wow! Tykkäsin paljon. Ja mä tykkään niistä ruotsalaisten näyttelyhäkeistä, joissa on se katto+pohja. Ne on ihania. Barbaari ja Marsesteri pääsi niihin, mutta HerraX joutui toisenlaiseen. Marsuja oli niin paljon, että varmaan siks siellä oli niin montaa erilaista näyttelyhäkkiä näkösällä. Tuloksetkin pyörivät valkokankaalla! Alkupäivän lauantaia valkokankaalla pyöri valokuvia aiemmista nordiceista ja sit kun tuloksia alkoi tulemaan, niin siellä luki kaikki luokkavoittajat, sertilliset jne. Hienoa! Näyttelypaikalla oli ihanan paljon myyjiä. Pulubokseja, puisia kuljetusbokseja ja mökkejä ja muita virikkeitä oli ihan hirveesti myynnissä. Ja tosi halvalla! Hemmetti ettei ollu tilaa ostaa mitään. En olis saanu kannettua niitä kotiin mitenkään. Olisin ostanut koko näyttelypaikan tyhjäksi! Hih.

Rex Matthews toi monille marsuja Englannista. Auto täynnä marsuja! Mulle tuli kaksi urosta ja yksi naaras. Hienoja abessiinialaisia! Tosi hienoja! Paljon parempia kun uskalsin toivoa. Kaikki rusetit ovat mun mielestä oikein kivasti asettuneet. Selkeät. Turkki oli pehmeä ja aika lyhyt. Ovat vielä nuoria, joten kehittyvät. Ihania! Mulle piti tulla kyllä kaksi naarasta ja yksi uros, mutta joku väärinymmärrys oli käynyt, kun tuli kaksi urosta ja yksi naaras. Toisaalta ei haittaa. Urosta käyttää pidempään ja useammin. Kuitenkin jos olisin saanu kaks naarasta, ni molemmat olis kuollu vaikka tiineysmyrkytykseen tai jotain ja sit ne olis tehny vaan ihan turhan ja kalliin reissun Suomeen. Mut sormet ristiin kyynerpäitä myöden, että näistä tulee hyvää jälkeä! Ne on ihania!

Nuorten omistajien näyttelyssä Helmi esitti kunniakkaasti Maailman Abessiinialaisia. Helmin Chrysleri ja Suihkari osallistui molemmat ulkomuotoon ja pettiin. Suihkari oli ulkomuodossa junnujen ROP1 (ainoa, heh). Chrysleri oli avointen ROP1 (niitä oli sentään kaksi). Molemmat sai kutsun BIS pöydälle, mutta ei sitten sijoittuneet. Höh. Petissä en muista miten ne sijoittui omissa luokissaan, mutta hyvin, koska molemmat oli PPM valinnoissakin mukana. Eivät sitten sijoittuneet siinäkään. Höh.
Olisin niin toivonu, et Helmi olis joutunu roudaamaan niit VALTAISIA palkintoja kotiin selkä vääränä. :D

Nordicin palkinnot oli tosi hienoja! Super.

Virallinen Nordic 2010 Pet luokka oli suuri, 160 marsua oli muistaakseni ilmoittautunu sinne mukaan! Suomalaiset pärjäs hienosti kokonaisuudessaan. Caritan marsuista moni oli luokkavoittajina, Marsesteri oli luokkavoittaja, Annukan marsu oli luokkavoittaja, Pulmunkin marsu oli. Pulmu, Carita ja Annukka keräs silver-tarroja. PPM pöydässä meitä suomalaisia oli useampi, mut varsinaisia PPM sijoja tuli vain yksi. Annukka oli PPM9. Ei muista marsun nimeä.

Marsesteri oli luokkavoittaja ja sai 90p, mut sitä silver-tarran metsästystä jatketaan edelleen. Harmittaa kyl. Mut Marsesteri sai täydet yleiskunnosta! Se on teräsmummo!

Winner of the art competition:
Anemone´s Brianda at Valentines Day, picture: Aida Depner

http://www.nakertaa.net/marsu/kuvat/Brianda05.jpg


Mulla oli myös koruja myynnissä siellä ja arvatkaapa huvikseen mikä oli päivän saldo? Yksi vinkki: pännii ja isosti sitten kans... Yksi arvaus.
-200kr eli -20€ pöytävuokraa
kukaan ei ostanut yhtään mitään. Ei sitten mitään.
Mur.
Oli tosi huono fiilis hetkittäin just tän myynnin takia. Kauhee vaiva roudata kaikkee ja kauhee stressi saada siihen pöydän taakse joku istumaan kokoajan, kun itellä oli kuitenkin jotain kummallista juoksemista kokoajan jossain. Huono omatunto, kun joutuu melkeen köyttämään ihmisiä siihen pöytään kiinni... Ei olis pitäny. Olis ollu paljon helpompaa. Tavaroiden kannalta, mun kannalta ja muiden kannalta. Vika kerta kun ikinä myyn mitään missään. Piste.

Mut illaksi fiilis nousi ja jänskätti.
Mulla oli huono olo, kun jännitti niin paljon. Jänskätti, koska olin mennyt avaamaan valtaisan leipäläpeni taas väärässä paikassa väärään aikaan. Olin luvannut hoitaa Suomen osuuden iltaohjelmasta ja tanssia itämaista. Iiiiks. Mut siinä ruokailun jälkeen (tanssia itämaista maha täynnä, burp) sitten vähän aikaa odoteltiin, kun Tanskalaiset laulatti meitä ryyppylauluilla marsusanoilla ja Ruotsalaisilla tais olla lauluesitystä.

Yksi ruusu on kasvanut laaksossa sävel:
"Yksi loinen on kasvanut marsussa,
ja se vikkelästi vilistää.
Yksi eläintentarkastaja löysi sen,
eikä voi sitä unohtaa."
Tai jotain sinnepäin. Ei muista enää.

Mun tanssi meni loppujenlopuksi tosi hyvin. En kerenny lämmittelemään kunnolla. Vaan joku 10min. Pikameikki=sotamaalaus, vaatteet päälle. Hyvä että mahtui, kun oli maha täynnä.
Harvoin ihmiset taputtaa alusta loppuun, oikeesti tosi harvinaista. Yleensä tahdissa taputus hiipuu tän koreografian kohdalla puolessa välissä ja sit lopussa ne alkaa uudelleen. Nää taputti ihan innoissaan alusta loppuun. Oli tosi hyvä fiilis tanssia. Kyllä sen muistaa miten mukavaa oli sillon, kun kävi keikkailemassa säännöllisesti. Kunto on mulla kyllä ihan pohjassa, meinasin kuolla hengästykseen. Fiilis oli tosi hyvä. Ihmiset tuli kiittelemään illalla. Monet tuli ihan halaamaan, tosin kenties viinilasillisella oli vaikutusta asiaan. Venyttelin illalla hotellissa kyl, mut olin ihan jumissa.

Ja voi mikä hotelli!!!
Aivan ihana, luxus. Super. Ihanan siisti ja tilava!
Oli ihan sellainen olo, että Nyt Ollaan Hotellissa Yötä.

Ei kommentteja: