keskiviikkona, syyskuuta 15, 2010

Nordic 2010, sunnuntai

Sunnuntaiaamuna aamupala oli hotellissa ihan uskomaton, vaihteeksi.

Näyttelypaikalla ryhdyttiin jännittämään sitä virallista osuutta. Nordic arvosteluja. Edellisenä päivänä oltiin taidettu arvostella ei-standardit, koe-sandardit sekä joitain pitkiksiä ja selfejä varmaan kans. Mut mun jänskä päviä oli tänään. Abyjen arvostelut.

Maailman X-elent Elmeri alias Herra X oli tosi tuhma. Se ei pysynyt paikallaan sitten sekunttiakaan. Oli himppasen vaikee asetella mitään turkkia ja edes yrittää esittää marsua, kun toinen pyöri värkkäränä. Tuomari tykkäsi siitä ja kehui rusettien asettelua jne. Xällä on tosin lyhyt turkki vielä tässä vaiheessa ja sillä on ilmaantunut yksi ylimääräinen rusetti keskelle sivuharjaa. Tuomari ei huomannut sitä!!! No se ei mua haittaa. Xä ei siis pärjännyt, koska siellä oli paljon paremmin kehittyneempiä nuoria junnuissa. Mut hävetti Xän käytös... Tuomarikin sanoi "the naughty one"...

Barbaari oli isossa luokassa ja herranjestas: sehän kuuluu Ruotsissakin jo valioluokkaan! Barbaari on pehmeä ja aika hoikassa kunnossa (suoraan naaraan luota näyttelyyn). Eli ei näyttävä lainkaan, joten ei me pärjätty siinäkään. Tämä tuomari arvosti siis turkin pituutta, karkeutta ja tiheyttä kaikista eniten.

Kasvattajaluokassa Barbaari käyttäytyi kelvollisesti, mutta X oli ihan kamala. Vaihteeksi. X halusi käydä Barbaarin kimppuun. Siinä on ISO ego kolmekuiselle pikkupojalle! Barbaari käyttäytyi siis hyvin olosuhteisiin nähden, kun pikkuaby isottelee vieressä. Sain ihan tosissani pitää niitä erossa toisistaan. Huoooh. Hävetti. Kaikki muut käyttäytyi lähellä niin kovin nätisti.

Taidehuutokauppa pidettiin kans niistä edellisen päivän osallistujista. Laitoin siihen mukaan kaikki valokuvat ja yhden grafiikan. Mä en ihan oikeesti halunnu päästä niistä eroon, joten pistin valokuville lähtöhinnaksi 60€ ja grafiikalle 70€. Eipä niitä kukaan sillä hinnalla huutanutkaan. Mut Briandakuvalla on paikka makkarissa, Reetu asuu olkkarissa ja Flame on keittiössä. Grafiikka on olkkarissa hyllyllä. Ostin itse siitä huutokaupasta yhden mökin. Mökin normihinta olis ollu 25€, mut mä sain sen 18€. Ja hieno mökki onkin. Tosi siisti ja kiva. Pitää laittaa siitä kuva. :)

Päivällä metsästin sitten niitä ihmisiä keneltä mun piti saada muita marsuja Suomeen vietäväksi. Tän päivän korumyyntisaldo oli hurjat yksi sormus ja yksi marsukoru. Jei. :( Mutta jäin ainakin 15€ voitolle pöytävuokran suhteen. Hurjat tienistit. Ihan pyörryttää kun menee niin hyvin. Blah.

Eilisestä vielä, että ruokailut siinä päivällä oli kans seisovasta pöydästä siitä viereisestä ravintolasta. Ruoka, salaatti, juomat ja leivät 7€. Ei paha ei. Molempina päivinä sitten syötiin siinä. Söin jopa kalaa!! Mua viiraa varmasti.

Vaikka osa arvosteluista oli tehty jo lauantaina, ni silti sunnuntain arvostelut meni niin pitkälle, että ei keretty näkemään palkintojenjakoa. Sinne jäi vielä BIS pöydän arvostelut siinä vaiheessa kun lähdettiin. Onneksi ei ollu vaaraa, että olis tarvinnu itse siellä olla. Hih.

Bussissa kuultiin että Tukholmassa oli joku onnettomuus ja jännitettiin että keretäänkö ajoissa. Bussikuski meni pikkuteitä jotain kiertoreittiä ja päästiin ajoissa terminaaliin. Ei meidän kauaa tarvinnut odottaa, mut ei kiire tullut kuitenkaan. Olin bussissa lukenut kirjaa Braking Dawn. Neljättä osaa siis siitä Twilightista. Olin siinä bussissa ulosastuessa vielä ihan siinä kirjassa ja jotenkin hajamielisenä hajotin sen taidekisan kukkapalkinnon ruukun. Keräsin niitä siruja siitä maasta ja sain vasemman käden peukalon hankaan haavan. Voitte kuvitella mikä oli fiilis: vampyyrikirjaa juuri lukeneena ja haava kädessä mistä pulppuaa punaista herkul... öö, verta siis. :D No ei ollu iso haava ja bussikuskilla oli paperia. Harmi sitä ruukkua, mutta kukka on ehjänä. Katotaan miten kauan se on hengissä, kun mun viherpeukaloo ei oo vielä löytynyt.

Otettiin hauskoja kuvia siinä terminaalissa. Meidän tavaramäärä oli hurja! Ahtauduttiin taas hyttin ja huollettiin elukoille vesiä ja herkkuja ja sit mentiin ite sinne buffaan syömään. Tää mun matkakertomus on aikalailla täynnä ruokaa. :D Mennentullen laivassa illallinen ja aamupala. Nordicissa se illanvieton ruoka ja seisova pöytä molempina päivinä päivällä. Hotellissa se superhieno aamupala. Ruokaa, ruokaa, ruokaa ja ruokaa. Mä oon lihonnu varmaan kymmenen kiloa tässä matkalla. Oli kiva kun sunnuntain illallisella meitä oli koko kööri paikalla. Kaikki jännitys ja univelka purkautui siellä. :D Oltiin ihan hysteerisiä, kun joku sanoi jotain pikkuisen hauskaa. Kikatettiin vedet silmissä vatsalihakset kipeinä varmaan kymmenen minuuttia. Oli mukavaa. Sen jälkeen vietettiin vielä varmaan tunti tax freessä ostoksia tehden. Mulle tuli mukaan karkkia varmaan 50€ edestä.

Marsuja, kavereita, marsukavereita, kaverin marsuja, marsujen kavereita.

Oli mukavaa. Kiitos matkaseurasta.

Ei kommentteja: