tiistaina, maaliskuuta 11, 2014

Odessa-parka

Edellisessä postauksessa jo totesin, että säälitti Odessan omistautuminen pennuilleen ja tuumasin, että erotan ne heti kun ovat 4 viikkoa vanhoja. Oli pakko erottaa Odessa KAIKISTA poikasistaan tänään.

Emon terveyden takia.

Sen molemmat nisät on purtu poikki, ovat todella tuveoksissa ja nuo punaiset pisteet on haavat. Toisen nisän yläpuolellakin näkyi haava, joten joku lienee kai puraisuut siitäkin. Putsausta, desinfointia, antibioottia ja kädet kyynerpäitä myöden ristiin, että turvotus laskee, haavat parantuvat, eikä tulehdu.

Poikaset ovat kohta 3 viikkoisia, osaavat juoda pullosta ja nisistä ei kuitenkaan enää tule maitoa (ainakaan noiden rupien läpi, tai sit ne pennut imee verta...) Poikaset jäivät siis vanhaan laumaan. Siellä niillä on tuttu olla. Odessa pääsi siihen laumaan, jossa se oli ennen tiineyttä ja näyttää siellä pärjäävän hyvin.

Ihan tekee jo pahaa ottaa syliinkään, ettei vaan vahingossa koske toisen tisseihin ja aiheuta kipua. Mä kun imetin Ainoa hieman yli puolitoista vuotta, niin siihen mahtui useampikin kerta, jolloin Aino koitti pureskella. Luoja miten se sattui. Kaikista kipein vaihe tosin oli ihan imetyksen aloitus, kun ei ollut nännit tottuneet siihen. Maidon nousu pisti koko tissit tosi kipeiksi ja turvonneiksi muutenkin ja se sentään on ihan tavallista. Mulla ei mennyt koskaan kunnolla rinnanpäät rikki, niinkun imetyksen aloituksessa voi mennä vain pientä "nirhaumaa". Ja se oli tosi kipee jo ihan pelkästään pitää rintsikoita päällä. Ja nyt mä mietin Odessaa, miten kipeeltä mahtaa tuntua....

3 kommenttia:

M kirjoitti...

Odessa on kyllä kovan onnen mamma.. O.O Pidän peukkuja että hän toipuu täysin ilman tulehduksia!

Leeni kirjoitti...

Voi toista! Auts! Todella elämännälkäisiä täytyy noiden pienten olla ..

Marsan Gerbola kirjoitti...

Voi pientä reppanaa! :O Ikinä nähnyt tai kuullut moisesta, että muksut noin järsisi nisiä. Mahtaa olla kipeä. Aivan ittelläkin tekee häjyä katsoa tuota kuvaa. :( Toipumisia <3