maanantaina, helmikuuta 16, 2015

Kuivikepohdintaa

Kuivikkeista on pitkään pitänyt tehdä oma postaus. Sain siis testattavaksi uutta hamppukuiviketta. Mikaa nauratti kovin, kun eteisessä oli hamppupaali. :D :D :D Pakataan pieniin minigrip pusseihin ja mennään notkumaan torin laidalle. Hah. Joo, muuten hyvä, mutta kuituhamppua kuivikkeeksi.

+ riittoisa paketti. Ei painanut kamalasti, mutta oli todella tiivis pakkaus. Siitä sai "avattua" ja pöyhittyä suuren määrän kuiviketta.
+ tuoksu on mieto, vähän makea ja hävisi nopeasti. Puru tuoksuu muutaman päivän tuoreelta marsulassa ennenkun haihtuu. Tästä hävisi haju saman päivän aikana. Turvehan haisee ihan kamalalle, mutta se haihtuu kans aika nopeesti. (Paitsi autossa, kun laittaa lämpimän ilman puhaltamaan jalkoihin, niin hyvin pian leviää turpeen haju, kun kengänpohjissa on kuitenkin jotain turvetta kiinni. YÖK!)
+ väri on  vaalean harmaa. Puru on kauniin kultaista, mutta turpeeseen verrattuna tämä harmaa oli kyllä kiva.
+ imukyky ihan hyvä. Mun mielestä puolessa välissä purua ja turvetta. Ne häkkien kohdat, jotka on normaalisti märkiä, oli nytkin märkiä. Kuivat kuivia.

- riittoisa paketti oli tosiaankin tiivis, kynsin ja hampain sitä sieltä yritin kaapia irti. Mun tekniikkani on koittaa saada iso köntsä, jonka murennan auki vasta häkissä. Pieninä paloina murentamalla se meni sinne pussiin muruskiksi, josta on kyllä helppo kauhalla siirtää häkkiin. Toki, jos olisi avannut sen muoveista, niin olisi sitten lähtenyt hyvin auki.
- väitetään, ettei pölise. Kyllä pölisee. Ei pahasti. Saman verran kun hyvä purupaali tai puolikuiva turve.
- saatavuus ilmeisesti vain nettikaupasta. Mun ostotyylillä "tänään on siivous -- kappas ei oo purua -- kauppaan" sen käyttö ei oo luontevaa. Tosin se ei ole kuivikkeen vika, jos mä en tajua, että siivouspäivä tulee säännöllisesti. :D :D

Sain myös jotain pesätarveainetta, mutta marsuillahan sellaista ei tarvita. Laittelen sen kanoille sitten, kun alkaa olemaan sopivampi aika haudonnalle ja tipuille.

Pitää vielä selvittää, että miten hyvin tämä tavara maatuu ja mitä ravinteita tämä tuo maahan, koska kaikki meiltä tuleva marsulajäte laitetaan pellolle.

Mä voisin kyllä ihan hyvin kuvitella jatkossakin käyttäväni tätä. Pitääkin koittaa puhua joku diili, että jos ostan kaksi lavaa valmiiksi, niin kotiinkuljetus kaupanpäälle?

3 kommenttia:

Leeni kirjoitti...

Mäkin oon pohtinut tuota hamppua, mutta mun mielestä oli vähän huono homma, että kotiinkuljetus oli (en ainakaan nähnyt muita) ainoa vaihtoehto ja tietty kallis. Purua on vielä ihan sikana niin ehdin istua ja ihmetellä...

Pauliina kirjoitti...

Mun mielestä hajua toi hamppu sitoo paremmin.
Mulla on nyt kaksi syrkkipoikuetta, toisen satsin dunassa on hamppua, toisen purua. Se missä on purua, alkoi haista huomattavasti aikaisemmin. Ja niitä poikasia on puolet vähemmänkin vielä. :P
Hamppuporukka ei haise, vaikka siellä on sentään 14 hamsteria. :D
Harmi, että hamput loppui jo ja täytyy laittaa molemmille porukoille taas purua. :P
Täytyisi kanssa jossain vaiheessa jotain kirjoitella asiasta...

AidaD kirjoitti...

Hajun sitomista oli vaikea toisaalta arvioida, koska se yksi paali ei olis riittäny koko marsulaan. Laitoin muutaman häkkiin niin, että seurailin pari siivouskertaa.

Vois kyllä tilata sitä lisää...