lauantaina, helmikuuta 07, 2015

Orrbyn ja ååååh!

Herätys kevyesti klo 04.00. Auni söi siinä todennäköisesti unen keskellä. Sain sen turvakaukaloon ilman, että heräsi lainkaan. Aunin yöunet jatkuivat siis mukavasti sinne näyttelypaikalle asti. Jostain kumman syystä ne oli päättäneet siellä Ruotsissa, että näyttely alkaa kahdeksalta. KAHDEKSALTA?!? Me ei oltu paikalla sillon, kun tiet oli ihan hirveessä kunnossa, ni ei pystyny menemään niin lujaa, kun olisi saanut.

Sertejä sai vain Hovimestari ja Apostolinmiekka. Ekassa arvostelussa Apostolinmiekka sai sertin ja Hovi oli toinen. Onneksi arvostelut oli niin samanaikaiset, että Aptis oli ykkösarvostelussa vielä sillon, kun Hovia arvosteltin. Näin, että Hovi sai 89p, mikä oikeuttaa sertiin, tiesin, että tokassakin arvostelussa Aptis menisi edelle ja näinollen Hovin serti jäisi saamatta. Vaikka marsu olisi sertin arvoinen, niin Ruotsissa niitä ei saa antaa kun yhdelle, jos luokassa on viisi tai vähemmän osallistujia. En ymmärrä. Noh. Eli Hovin pistemäärän nähtyäni ja tuumasin, että toinen marsu ei tule enää arvosteluun. Tuomari ei oikein arvostanut, mutta niillä on ne säännöt sellaiset, että pakottavat ihmiset tekemään näin. Eli Hovista tuli nyt sitten myös Ruotsin muotovalio.

Apostolinmiekka oli Minnalla ROP1 ja BIS 4!! Jeee!! Harmitti kyllä, ettei toiseen arvosteluun mennyt, mutta mulle oli reissun kannalta tärkeämpää saada Hovista valio, kun Apostolinmiekan mahdollinen sijoitus BISsissä.

Muut eivät saaneet mitään. Sopun kohdalla pieni pettymys, mutta ilmeisesti liian pehmeä. Rehtorihan ei pysynyt sitten tippaakaan aloillaan arvostellessa. Himmyt olivat matkustamisesta todella kulahtaneen näköisiä ja etenkin valtsulta oli hävinnyt kaikki leveys. Onneksi Hämeenlinnan näyttely on meiltä 4km. Ei kukaan kulahda matkan aikana.

Takaisin tullessa Mikalta tuli tekstari, että oliko täällä joku himmy tiine? Täällä kahden viimeisimpänä syntyneiden poikasten häkissä olisi pieni valkoinen ja se ei ole aby.

O.o

Siis mitä?!? Voi hyvä luoja, ONNEKSI mä en ottanut sitä naarasta mukaan tänne näyttelyyn! Mä olen kopeloinut sitä viimeksi kaksi viikkoa sitten pettyneenä. Harmi ettei tiinehtynyt. Pitää kai laittaa urokselle uudelleen. Mut hei, naaraan nimi on Jemmari, joten mitä muuta siltä olisi pitänyt odottaa? Meidän kasvateilla kun on ollut tapana noudattaa oman nimensä teemaa... :D Olisi Å kirjaimen vuoro. Viimekierroksilla oon hypännyt sen yli, mutta nyt sen vois käyttää. Maailman Åååh! Ylläri! Mä en edes tiedä mitä sukupuolta se on, kun ei Mika ollut käsitellyt sitä vielä lainkaan.

Takaisin näyttelystä iski jumalaton lumimyrsky. Kuulemma talvinäyttelyiden perinne.

Nyt on marsut taas ruokittu ja juomapullot kiinni. Nyt menee muuten silmät kiinni. Huomenna junalla kotiin katsomaan pientä jemmattua himmyvauvaa.

Ei kommentteja: