tiistaina, heinäkuuta 25, 2023

Marsujen "työehtosopimus"

1 § Sopimuksen soveltamisala

Tätä sopimusta sovelletaan kaikkiin lemmikkeinä eläviin marsu-nimisen eläinlajin edustajiin paikkakuntaan, turkinväriin, rotuun ja ikään katsomatta. Tottelemattomuudesta on säädelty sanktiona yleistä paheksuntaa ja puraisuja. Sopimus syntyy automaattisesti työntekijöiden muuttaessa uuteen työpaikkaan.


2 § Työolosuhteet

1. Työntekijöitä saa hankkia vain pitkän ja vakaan harkinnan jälkeen. On huomioitava, että meistä aiheutuu ylimääräistä vaivaa ja rahanmenoa.

2. Työntekijälle on hankittava kunnollinen työpiste oheistarvikkeineen. Työnantajan on tiedostettava, että työhyvinvoinnin edistämiseksi tilaa on syytä olla enemmän kuin laissa määritelty pienin mahdollinen pinta-ala.

3. Työntekijälle on annettava sopivassa suhteessa niin rauhaa kuin huomiotakin, mutta työntekijää ei tule jättää pitkiksi ajoiksi ilman valvontaa.

4. Työntekijöiden kuuluu työskennellä ryhmässä. Vähintään pareittain, sillä marsu on laumaeläin.

5. Työnantajan tehtäviin kuuluu työpisteemme puhtaanapito vähintään viikoittain.


3 § Palkkaus

1. Palkanmaksu suoritetaan päivittäin. Työnantajan niin tahtoessa, voidaan sopia myös useammasta palkanmaksuerästä päivässä.

2. Työstä ihmisten lemikkinä säädetään toimitettavaksi laadukasta heinää niin paljon, ettei kaikkea jaksa syödä. Ylimääräinen heinä käytetään työpaikan virkistystoiminnassa esimerkiksi päivittäisen lepoajan alustana.

3. Vihanneksia,muuta tuoreruokaa sekä pellettejä tulee tarjota työntekijän terveyden edistämiseksi sekä sen sallimissa rajoissa.

4. Raikasta vettä tulee toimittaa työpisteelle riittävästi päivittäin.

5. Sopimukseen kuuluu riittävän c-vitamiinnin saannin turvaaminen.

6. Työntekijät eivät pidä työstä varsinaista lomaa, joten loma-ajan palkkan voi toimittaa pieninä herkkupaloina jokaisen palkan yhteydessä.


4 § Sairaslomat

1. Työnantaja toimittaa huonovointisen työntekijän välittömästi asianmukaiseen hoitoon ja vastaa kaikilta osin tästä syntyneistä kuluista.

2. Sairausajan palkka on vähintään samansuuruinen kuin normaaliajaltakin. Lisäksi on toimitettava tarpeen vaatimat lääkkeet ja muut paranemista edistävät tuotteet viipymättä.

3. Työnantajan velvollisuus on kaikin mahdollisin tavoin välttää sairastumiseen johtavia tekijöitä.


5 § Työsuhteen päättyminen

1. Työsuhde on voimassa aina oletusarvoisesti toistaiseksi. Sopimusvapauden nojalla voidaan kuitenkin sopia edellä mainittua lyhemmistä kausista jos siihen on pätevä syy.

2. Työnantaja voi myöskin irtisanoa sopimuksen pätevästä syystä, mutta tällöin on varmistettava uuden sopimuksen välitön jatkuminen uudella, hyväksi ja luotettavaksi tunnetulla työnantalla.

3. Työsuhteen normaalipituus on noin 4-8 vuotta ja se päättyy ilman eri ilmoitusta työntekijän poistuessa paremmille porkkanamaille.

Ei kommentteja: