tiistaina, heinäkuuta 04, 2023

Näyttelyreissun kustannukset

Rahallisesti reissu koostuu seuraavista asioista

1. Laivamatka Ruotsiin ja takaisin. Ajallisesti kannattaa ajaa Turkuun ja mennä sieltä, koska Helsingistä lähtevät laivat eivät ole kovin hyviä. Vuodenajasta riippuen hinnat vaihtelevat hieman. Viikonloppuisin ja yölaivalla kulkien hinta on myöskin korkeampi. Nyt kun katsoo Viking Linen hintoja syyskuun Nordicia varten, niin iltalaivoilla meno-paluu on kaksi aikuista ja kaksi lasta 300€.

2. Näyttelyilmoittautuminen. Keskimäärin hinnat on samoja tai hivenen edullisempia Ruotsissa kun Suomessa. Ruotsissa ei toisaalta ole paljousalennusta, mikä taas Suomessa on useammalla yhdistyksellä käytössä. Eli yhden marsun ilmoittaminen on noin 50-80kruunua eli 6-9€ luokasta riippuen. Juuri tällä hetkellä kruunun ja euron suhde on meille euroa käyttäville oikein hyvä.

3. Ruokailut. Jokainen meistä kyllä syö kotonakin, joten ruokailun laskeminen tällaiseen on vähän niin ja näin. Ruotsissakin löytyy tavallisia ruokakauppoja eväiden ostamiseen. Toisaalta buffet ruokailut laivalla on ja myös hintavia.

Mikäli kyseessä on pidempi näyttely, on kustannuksena sitten hotelliyöpyminen näyttelypaikkakunnalla ja useapia aterioita. Jos nyt puhutaan Nordicista, niin Eskilstunassa löytää hyviä vuokramökkejä 50€ tai 4hlö huoneen 100€. Mun kohdalla Nordicista tulee kustannuksia siinä, että olen jo saanut puhuttua pe-ma vapaata töistä, Tiedän, että mulla olisi töitä myös sunnuntaina, kun kyseessä on ennakoitu projektihomma, mutta onneksi on joustava työyhteisö, joka suhtautuu huumorilla mun marsuihin.

Olisko kukaan tulossa meidän mukana Ruotsiin? Reissuun on tulossa iso kasa ihania suomalaisia marsuihmisiä, joten et ole näyttelypaikalla yksin! Tässä on upea tilanne myös lapsille ja nuorille päästä kokeilemaan englannin tai ruotsin puhumista. Oma vanhin lapsi on nyt 11 ja sai viime kesänä Svenska Mästerskapenista saman ikäisen ystävän, jonka kanssa jutteli syksyllä puhelimessa ja viesteillä. Molemmat puhuivat englantia omalla ikätasollaan ja käyttivät ahkerasti googlekääntäjää. Tytöillä meni lauantai ja sunnuntai rattoisasti yhdessä leikkiessä ja nyt syksyn Nordiciin on jo suunniteltu uusi tapaaminen. Marsuväen mukana on turvallista päästää oma lapsi kulkemaan vapaasti siellä alueella.

Tuleeko jotain kysymyksiä mieleen? Vastailen mielelläni!

Laivaan menossa 2019!

Ei kommentteja: